Facebook
Twitter
YouTube

Prednovoletno srečanje predavateljev in drugih sodelavcev (17. 12. 2009)

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani je danes, v četrtek,17. decembra, potekalo tradicionalno vsakoletno srečanje predavateljev in drugih sodelavcev, ki sodelujejo v učnih procesih v ICZR in obeh podcentrih v Sežani in Pekrah pri Mariboru.

Generalni direktor URSZR mag. Boris Balant, direktor Urada za izobraževanje in usposabljanje Bojan Kopač, vodja Sektorja za izobraževanje in usposabljanje Olga Andrejek, vodja Gasilske šole Milan Dubravac in vodja ICZR Janez Petrovič so predavatelje seznanili z novostmi na področju zaščite in reševanje in z načrti na področju izobraževanja in usposabljanja v prihodnjem letu.
Mag. Balant je med drugim povedal, da je morala URSZR zaradi zmanjšanja proračuna MORS zmanjšati sredstva predvsem pri investicijah. Tako so se nekateri projekti prestavili v prihodnost in pri tem omenil prevzem sistema za obveščanje in alarmiranje, ki naj bi zaradi tega prešel v pristojnost države šele leta 2015. Janez Petrovič pa je med drugim povedal, da je šlo letos skozi učilnice in poligone ICZR 18.500 slušateljev, v podcentru Sežana je bilo do poletja, ko se je tam začela obnova objektov, na usposabljanjih 500 slušateljev, v Pekrah pa je bilo na različnih izobraževanjih in usposabljanjih 5000 slušateljev.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE