Facebook
Twitter
YouTube

Predstavitev ZIR na OŠ Zreče in VVZ Šmarje pri Jelšah (14. 10. 2008)

Predstavitev dejavnosti zaščite in reševanja na OŠ Zreče in VVZ Šmarje pri Jelšah

Na povabilo OZVVS Slovenske Konjice smo se dne 10. oktobra 2008 udeležili prireditve ob 40. obletnici ustanovitve TO RS, ki je potekala na osnovni šolo Zreče.

Organiziranih je bilo več aktivnosti in sicer preizkus evakuacije učencev iz osnovne šole, kratka svečanost z govorom župana občine Zreče in govorom predsednika OZVVS Slovenske Konjice, nakar je sledil prikaz opreme in dejavnosti po delovnih točkah, kjer so sodelovali predstavniki Slovenske vojske iz Celja, Policijske postaje, Zdravstvenega doma-reševalne službe, Rdečega križa, vsi iz Slovenskih Konjic, PGD Zreče, GRS Maribor, ZŠAM in ostali.

Naša izpostava je predstavila vozilo in opremo enote za varstvo pred NUS, učencem pa smo razdelili promocijski material s področja zaščite in reševanja.

Prav tako smo se dne 9. oktobra predstavili v občini Šmarje pri Jelšah, kjer je bila organizirana prireditev ob tednu otroka in so se na igrišču poleg VVZ Šmarje pri Jelšah z svojo opremo in dejavnostjo predstavile službe in enote v podobnem obsegu kot v Zrečah.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE