Facebook
Twitter
YouTube

XIV. REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PP IN RK (6. 10. 2008)

XIV. regijsko preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa je bilo letos izvedeno v Velenju v organizaciji Izpostave URSZR Celje, Območne organizacije Rdečega križa Velenje in Mestne občine Velenje. Preverjanje je vodil predsednik Organizacijskega odbora mag. Igor BIZJAK, dr. med.

Na preverjanju je sodelovalo 11 ekip iz območja Izpostave za zaščito in reševanje Celje ter ekipa Krapinsko zagorske Županije iz Republike Hrvaške.

Na prizorišču preverjanja so svojo dejavnost poleg Izpostave URSZR Celje predstavili Slovenska vojska, Policija, Gasilci, potapljači, kinologi, jamarji, gorski reševalci, radioamaterji in OZRk Velenje.

Ekipe so svoje znanje preizkusile na treh delovnih točkah, kjer so dijaki Srednje medicinske šole Celje prikazali poškodbe ob naravni, delovni in prometni nesreči.

Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem je pokazala ekipa PP Gasilske zveze Občine Šentjur, sledi ji ekipa PP Gorenje d.d. Velenje in ekipa PP Prostovoljnega gasilskega društva Zreče. Kljub temu, da je bilo potrebno določiti vrstni red glede na doseženo število točk je mag. Bizjak v svojem zakjučnem izvajanju poudaril, da so vse ekipe pokazale izredno znanje saj je bil povprečen procent uspešnosti 85,75%.

Sestavni del preverjanja je bila izvedba vaje Gasilske zveze Šaleške doline » VELENJE 2008 «, v kateri so poleg poklicnih in prostovoljnih gasilcev sodelovali jamarji, kinologi, policija in ZD Velenje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Rezultati ocenjevanja (Excel datoteka)