Facebook
Twitter
YouTube

Izobraževalni center se polni (15. 1. 2007)

Na šolanje na Ig je prišla nova generacija prihodnjih poklicnih gasilcev

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani je danes, v ponedeljek,15. januarja, začela šolanje za poklic gasilec 14. generacija kandidatov.
V letošnji generaciji je 42 kandidatov, ki prihajajo iz GARS Jesenice, GRC Novo Mesto, Elan Begunje, PGE Krško, ZGRS Sežana, Aerodrom Portorož, Poklicna gasilska enota Celje, GRS Kranj, GB Koper, Gasilska enota Nova Gorica, Gasilska brigada Ljubljana, Impol Slovenska Bistrica, Termoelektrarna Trbovlje, JZZPR Maribor, BTC, Letalska baza Cerklje, Aerodrom Ljubljana in Pinus Rače.
Kandidati so razdeljeni v dva razreda. V času šolanja bodo preživeli nekaj tednov tudi na praktičnem terenskem usposabljanju oziroma obvezni praksi v podcentru Sežana. Prva skupina bo v Sežani od 12. marca do 6. aprila, druga pa od 10. aprila do 11. maja. Šolanje bo 14. generacija kandidatov za poklicne gasilce končala 19. junija s strokovnimi in zaključnimi izpiti in praktično vajo.
Današnjega začetka šolanja so se udeležili tudi predstavniki URSZR, Gasilske zveze Slovenije in Združenja poklicnih gasilcev Slovenije, ki so kandidatom zaželeli veliko uspeha pri delu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE