Facebook
Twitter
YouTube

URSZR se predstavlja na otroškem bazarju (14. 9. 2006)

Na prvem otroškem bazarju v Ljubljani se predstavlja tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter nekateri deli sistema za zaščito in reševanje

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je danes odprl vrata 1. otroški bazar. V treh dneh se bo v okviru te prireditve zvrstilo na desetine prireditev, na katerih bodo predstavili otroške dejavnost in dejavnosti za otroke.
Med tistimi, ki se predstavljajo na tej prireditvi je tudi Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter nekateri drugi deli sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. URSZR se predstavlja na dveh prireditvenih prostorih in sicer v dvorani B ter na zunanjem prostoru ob Dvorani B. Prav gotovo je za otroke na razstavnem prostoru URSZR v dvorani veliko zanimivega.
Lahko rešujejo kviz na temo varstva pred naravnimi nesreči in si med bogatim promocijskim materialom naberejo tisto, kar jim je najbolj všeč. Na računalniku lahko obiščejo domačo stran uprave in tudi sicer brskajo po internetnih straneh. Na velikem televizijskem zaslonu pa lahko spremljajo video posnetke, ki so nastali ob večjih naravnih in drugih nesrečah, ki so se zgodile v preteklih letih v Sloveniji. Na tem prostoru se s svojim promocijskim materialom predstavljata tudi Gasilska zveza Slovenije in Rdeči križ Slovenije.
Na zunanjem prostoru uprave se predstavljajo gasilci z velikim intervencijskim vozilo, potapljači so razstavili svojo opremo, otroci pa lahko pobožajo tudi dva reševalna psa in si ogledajo dve vozili Civilne zaščite. V četrtek so si otroci lahko med številnimi lutkovnimi igricami, nastopi plesnih skupin, gledališkimi predstavami in drugim ogledali tudi lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE