Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

14. 11. 2018
Gozdni požari v Koloradu kot študija primera
V okviru programa dvostranskega sodelovanje med Republiko Slovenijo in Koloradom na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je bila danes v izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu organizirana študija primera gozdnih požarov v Koloradu.
13. 11. 2018
Delavnica v okviru projekta NEIFLEX
Predstavnika URSZR se v Podgorici udeležujeta delavnice izmenjave dobrih praks na področju kampanij ozaveščanja javnosti o nevarnostih pri naravnih in drugih nesrečah. Delavnica je del projekta NEIFLEX (North East Italy Floods Exercise), v okviru katerega je slovenska enota za prečrpavanje vode (SI HCP) junija letos sodelovala na praktični vaji v okolici Portoguara. V projektu sodelujejo Italija (kot vodilni partner), Avstrija, Francija, Slovenija, Srbija ter Črna gora.
13. 11. 2018
DOGODKI V OKVIRU PROJEKTA IPA DRAM
V Ljubljani od 12. do 14. novembra 2018 v okviru projekta IPA DRAM poteka 3. regionalna delavnica na temo ocenjevanja škode in priprave ocen tveganj. Delavnice se udeležuje 35 strokovnjakov iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Japonske, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije, Švedske in Turčije.
13. 11. 2018
V ICZR usposabljali makedonske gasilce
Na podlagi dvostranskega sporazuma o sodelovanju na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami z Republiko Makedonijo je od 7. do 9. novembra 2018 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje (ICZR) - enota Sežana potekalo usposabljanje za sedem gasilcev iz Gasilske brigade Skopje.
7. 11. 2018
37. REGIONALNI SESTANEK DPPI SEE
Delegacija URSZR se udeležuje 37. Regionalnega sestanka Pobude za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za Jugovzhodno Evropo (DPPI SEE), ki poteka 6. in 7. novembra v Sarajevu.
   

ČASOVNO OBDOBJE