Facebook
YouTube

Dogodki (RSS)

23.2.2017
Sodelovanje z Madžarsko
Danes, 23.3.2017, se delegacija Uprave RS za zaščito in reševanje udeležuje dvostranskega srečanja s predstavniki Republike Madžarske na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.
22.2.2017
Sestanek s predstavniki Civilne zaščite avstrijske Koroške
Delegacija Uprave RS za zaščito in reševanje se je na povabilo Pododdelka za varstvo pred nesrečami in civilno zaščito koroške deželne vlade v torek, 21. februarja, udeležila sestanka, ki je potekal v Celovcu.
20.2.2017
Zbor članov Civilne zaščite – MUSAR 2017
V Sežani je bil 17. in 18. februarja 2017 zbor članov slovenske enote Civilne zaščite za iskanje in reševanje v urbanih okoljih MUSAR (Medium Search and Rescue Unit), ki se ga je udeležilo 65 reševalcev.
16.2.2017
Obisk namestnika japonskega veleposlaništva
V četrtek, 16. februarja 2017, smo na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje gostili namestnika veleposlanika japonskega veleposlaništva v Ljubljani Hiroshi Abeja, ki je namestniku generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branku Dervodelu predal pismo s prošnjo po organizaciji predstavitve delovanja sprejemnega in nastanitvenega centra v Dobovi.
15.2.2017
Varnost zemeljskih in betonski pregrad za prebivalstvo v Slovenij
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je skupaj z Zavodom za gradbeništvo Slovenije organizirala predstavitev projekta Zemeljske in betonske pregrade strateškega pomena v Sloveniji – VODPREG 2.
14.2.2017
Obisk italijanskih obrambnih atašejev
V ponedeljek, 13. februarja 2017, sta Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje obiskala novi italijanski obrambni ataše brigadir general Amedeo Magnani in vojaški ataše polkovnik Onofrio Picarelli. Sprejel ju je namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Branko Dervodel.
10.2.2017
Evropski dan številke za klic v sili 112

Pred evropskim dnevom številke za klic v sili 112 je danes ministrica za obrambo Andreja Katič obiskala Regijski center za obveščanje Kranj, kjer jo je sprejel namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel.

4.2.2017
Posvet predsednikov in poveljnikov gasilskih zvez
V soboto, 4. februarja, je v Selnici ob Dravi potekal vsakoletni posvet za predsednike in poveljnike gasilskih zvez, ki sta se ga udeležila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But.
3.2.2017
URSZR pridobila sredstva evropskega investicijskega sklada

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je iz evropskega strukturnega in investicijskega sklada uspešno pridobila dobrih 1,6 milijona evrov za izvedbo projekta Informiranje in ozaveščanje prebivalcev Slovenije o ukrepih ob poplavah ter zgodnje alarmiranje in obveščanje poplavno ogroženih subjektov na območju pomembnega vpliva poplav.

1.2.2017
Generalni direktor URSZR obiskal Občino Žužemberk

Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But je v torek, 31. januarja 2017, na povabilo župana Občine Žužemberk Franca Škufce obiskal sedež Občine Žužemberk in se seznanil s projekti občine na področju zaščite in reševanja.

 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE

jan feb maraprmajjun
julavgsepoktnovdec
Prikaži vse