Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

25. 2. 2016
Srečanje reševalcev v Beljaku

Na povabilo koroškega deželnega glavarja Petra Kaiserja se bosta v soboto,  27. februarja  2016, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel in vodja Izpostave Slovenj Gradec  Alan Matijevič udeležila Dneva reševalnih služb v Beljaku, v Avstriji. Uprava RS za zaščito in reševanje je povabilo sprejela zaradi dobrega čezmejnega sodelovanja na področju zaščite in reševanja, ki se je v preteklih letih odražalo tako  v skupnih vajah kot v sodelovanju pri Evropskih projektih s področja zaščite in reševanja.

24. 2. 2016
Slovesnosti ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite

V torek, 1. marca 2016 bo ob 13. uri v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju osrednja slovesnost, za njo pa še 13 regijskih prireditev po Sloveniji, na katerih bodo posameznikom in ustanovam izročena priznanja Civilne zaščite. Na slovesnosti bosta poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But petdesetim posameznikom in organizacijam podelila priznanja za zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč, vseh priznanj pa bo podeljenih 542. Na osrednji slovesnosti, kjer bo slavnostna govornica ministrica za obrambo Andreja Katič, bo podeljeno tudi najvišje priznanje na tem področju - kipec Civilne zaščite za življenjsko delo.

17. 2. 2016
Obisk konzula LR Kitajske g. Wanga na URSZR
V sredo, 17. februarja 2016, je Upravo RS za zaščito in reševanje obiskal konzul Ljudske Republike Kitajske Qingquan Wang ter pomočnik obrambnega atašeja LR Kitajske Yihao Jing. Predstavljen jima je bil sistem zaščite in reševanja v Sloveniji, trenutna migrantska situacija, obiskala pa sta tudi Center za obveščanje RS ter Regijski center za obveščanje Ljubljana.

16. 2. 2016
Generalni direktor sprejel regionalno predstavnico UNHCR
V torek, 16. februarja 2016, je generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But sprejel vodjo Urada visokega komisariata Združenih narodov za begunce UNHCR za Srednjo Evropo Montserrat Feixas Vihé z delegacijo.
15. 2. 2016
Inavguracija evropske medicinske enote

Namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel  se danes, 15.2.2016,  na sedežu Evropske komisije v Bruslju  udeležuje  inavguracije Evropskega nabora zdravstvenih ekip. Nabor zdravstvenih ekip EU je del Evropskih zmogljivosti za nujni odziv – prostovoljnega nabora sil v mehanizmu EU na področju civilne zaščite (v  nabor sil Slovenija prijavlja nišno zmogljivost – jamarsko reševalno enoto). Evropski nabor zdravstvenih ekip je namenjen hitremu in usklajenemu ukrepanju v primeru ogroženega  zdravja večjega števila ljudi v EU in zunaj nje. Vključuje medicinske enote,  oblikovane kot module, mobilne biološke laboratorije, zmogljivosti za evakuacijo ogroženih ljudi, strokovnjake za oceno stanja in tudi enote za tehnično in logistično podporo.

11. 2. 2016
Predstavnica Razvojne banke Sveta Evrope obiskala upravo

Prvi teden februarja je Slovenijo obiskala predstavnica Razvojne banke Sveta Evrope, ga. Mateska, ki se je seznanila s stanjem projekta nabave vozil in opreme, financiranega v okviru donacije Sklada za begunce in migrante pri Razvojni banki Sveta Evrope.

Na sestanku, ki se ga je udeležil tudi generalni direktor URSZR g. Darko But, je bil predstavnici Razvojne banke Sveta Evrope predstavljen odziv Republike Slovenije na nastalo migrantsko situacijo, kot tudi stanje projekta v okviru katerega se bo za namen oskrbe migrantov nabavilo 100 bivalnih in 10 sanitarnih enot z pripadajočo opremo, 13 kombiniranih vozil za prevoz oseb in tovornjak z sistemom za dviganje tovora.

11. 2. 2016
AML in NEXES

Napredno določanje lokacije mobilnega klica AML je storitev, ki jo je prvi predstavil britanski telekom in jo poimenoval Advanced Mobile Location (AML). Storitev omogoča točnejšo določitev lokacije kličočega z mobilnim telefonom, ki ima GPS-sprejemnik in možnost samodejnega pošiljanja podatkov o lokaciji ob klicu s SMS-sporočili. AML-storitev mobilnega klica na številko 112 od letos deluje v vseh naših 13 centrih za obveščanje po Sloveniji.  

11. 2. 2016
Lani na 112 skoraj 500 000 klicev na pomoč

V 13 regijskih centrih za obveščanje smo leta 2015 prejeli 491.508 klicev na pomoč, to je v povprečju okoli 1.350 klicev dnevno. Prejeli smo tudi 2.249 klicev na pomoč v obliki SMS-sporočil. Največ klicev smo prejeli julija, in sicer 41.254, v ostalih mesecih pa okrog 38.000. Tudi v lanskem letu smo največkrat aktivirali gasilce, in sicer skoraj 20.000-krat, več kot 600-krat gorske reševalce, 130-krat enote z reševalni psi itd.

5. 2. 2016
Sprejemni center Dobova obiskal državni tajnik Svetega sedeža
V četrtek, 4. februarja 2016, je sprejemni center v Dobovi obiskal državni tajnik Svetega sedeža kardinal Pietro Parolin z delegacijo.
4. 2. 2016
Generalni direktor sprejel vodjo misije UNHCR v Sloveniji
V sredo, 3. februarja 2016, je generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But sprejel vodjo misije Urada visokega komisariata Združenih narodov za begunce UNHCR v Sloveniji Caroline Van Buren, ki končuje mandat vodje misije v Sloveniji in odhaja na novo dolžnost.

 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE