Facebook
YouTube

Dogodki (RSS)

19.12.2016
Evropski projekti in razvojno-raziskovalno delo

Uprava RS za zaščito in reševanje je v preteklem letu intenzivno sodelovala v evropskih in mednarodnih projektih. Poleg tega, da je bila vključena v izvajanje 12 projektov, je bila uspešna tudi na razpisih za evropska sredstva in pridobila 6 novih projektov, ki se bodo pričeli v 2017. Pred koncem leta je bil sestanek usklajevalne skupine za spremljanje evropskih projektov in razvojno-raziskovalnega dela na Upravi RS za zaščito in reševanje, na katerem  so pregledali opravljeno delo in načrte za leto 2017.  

16.12.2016
Vabilo na patruljni tek 2017

Članice in člani, pripadnice in pripadniki sil za zaščito, reševanje in pomoč, vljudno vabljeni na 46. tradicionalno tekmovanje Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh. Tekmovanje bo v soboto 15. januarja 2017 ob 9.30 na Rudnem polju na Pokljuki. Pisne prijave s poimenskim seznamom tekmovalk oz. tekmovalcev  in z navedbo kategorije, v kateri boste tekmovali, pošljite po pošti, do vključno torka, 27. decembra 2016.
Veseli bomo vaših prijav!

29.11.2016
Obisk vodje Urada Združenih narodov za zmanjšanje tveganj nesreč

V torek, 29. novembra 2016, je Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje obiskala vodja Urada Združenih narodov za zmanjšanje tveganj nesreč za Evropo Paola Albrito. Namen obiska je bil potrditi zavezanost k izvajanju Sendajskega okvira za zmanjšanje tveganj nesreč 2015–2030. Gostjo je sprejel Darko But, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ki je koordinator aktivnosti za izvajanje Sendajskega okvira v Sloveniji, ter ji z dr. Matjažem Mikošem, predsednikom Sveta vlade RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in s sodelavci predstavil že izvedene aktivnosti in dobre prakse na tem področju v Sloveniji. Gostjo je sprejela tudi ministrica za obrambo Andreja Katič.

29.11.2016
Analiza regijskih in državnega preverjanja ekip prve pomoči

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je bila 28. 11. 2016 sklepna analiza regijskih in državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK leta 2016. Letos je bilo maja in junija 11 regijskih preverjanj, na katerih je sodelovalo 129 ekip, na državnem preverjanju pa se je 1. oktobra v Slovenj Gradcu pomerilo 14 najbolje ocenjenih ekip z regijskih preverjanj. Na regijskih oziroma državnem preverjanju so sodelovale ekipe prve pomoči CZ, ki jih organizirajo občine, gospodarske družbe, zavodi in druge organizacije, šole in drugi javni zavodi ter druge nevladne organizacije, ter ekipe prve pomoči RK.

24.11.2016
Pomoč Republike Slovenije Albaniji ob obsežnih poplavah

Danes je v Tirani potekala predaja slovenske materialne reševalne pomoči v obliki 5 muljnih črpalk. Predaji so prisostvovali visoki predstavniki albanskega notranjega ministrstva, generalnega direktorata za varstvo pred nesrečami, delegacije EU v Albaniji in veleposlaništva Republike Slovenije v Albaniji. Vsi govorniki so izpostavili pomen solidarnosti v primeru naravnih in drugih nesreč velikega obsega ter dobrega sodelovanja med državami regije in EU nasploh. Slovenska veleposlanica v Albaniji Lea Stančič je še posebej potrdila zavezanost Slovenije k nudenju pomoči ob naravnih nesrečah prizadetim državam v regiji.

21.11.2016
Štabna vaja za module civilne zaščite v ciklu 2016/17

V  Nemčiji, v Bonnu, bo med 19. in 22. novembrom 2016 potekala 1. štabna vaja za module civilne zaščite v ciklu 2016/17, ki jo bo v sodelovanju z Evropsko komisijo izvedel konzorcij sorodnih služb s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami iz Nemčije, Belgije, Hrvaške in Slovenije. Na štabni vaji bosta v vodstvu vaje sodelovala predstavnika Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kot udeleženca pa bosta na vaji sodelovala vodji Enote za iskanje in reševanje iz jam z Jamarske zveze Slovenije.

17.11.2016
Zmanjševanje tveganja nesreč v regiji Jugovzhodne Evrope
Na Bledu od ponedeljka, 14., do petka, 18. novembra, poteka 6. mednarodni tečaj na temo zmanjševanja tveganja nesreč, ki ga v okviru Pobude za pripravljenost in preventivo pred nesrečami  v Jugovzhodni Evropi – DPPI soorganizirata Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje in hrvaška Državna uprava za zaščito in reševanje.
15.11.2016
Regionalni sestanek DPPI SEE

Republika Slovenija – Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v letu 2016 predseduje Pobudi za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za Jugovzhodno Evropo (DPPI SEE) ter kot predsedujoča država pobudi vodi 33. regionalni sestanek, ki bo potekal 15. in 16. novembra 2016 v Sarajevu. Vodil ga bo Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

4.11.2016
Enota CZ za prečrpavanje vode končala z vajo Crna gora 2016

Črno goro skoraj vsako leto prizadenejo poplave večjega obsega, najhujše pa pomnijo iz leta 2010, ko je Črna gora tudi zaprosila za mednarodno pomoč preko Mehanizma Unije na področju civilne zaščite in preko Natovega Evroatlantskega centra za koordinacijo odziva ob katastrofah/nesrečah (Euro-Atlatic Disaster Reponse Coordination Center, v nadaljevanju EADRCC). Črna gora je za mednarodno pomoč zaprosila tudi leta 2012 ob velikih snežnih zametih, kjer je pomoč helikopterja in strokovnjaka nudila tudi Slovenija.

4.11.2016
V spomin

Ernest Eöry je bil oče sodobnega slovenskega gasilstva. V gasilsko organizacijo se je vključil leta 1950 na Hodošu, si z izobraževanjem pridobil tudi najvišji gasilski čin in kot prostovoljni gasilec opravljal številne gasilske funkcije. Od leta 1989 do leta 2008 je bil predsednik Gasilske zveze Slovenije in nato ostal njen častni predsednik. Kot gasilec je bil vključen v sistem zaščite in reševanja ter za svoje delo prejel tudi kipec Civilne zaščite, ki je nagrada za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Za svoje družbeno angažiranje je prejel je tudi zlati red za zasluge, odlikovanje predsednika Republike Slovenije.

Danes bo ob 14. uri na pokopališču v Hodošu zadnje slovo od Ernesta Eörya.  

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE

Prikaži vse