Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

28. 9. 2015
Aplikacija 112-napotki

URSZR je pripravila aplikacijo 112-napotki, v kateri so zbrani napotki, kako se pripraviti na naravne in druge nesreče ter kako ravnati ob njih.

25. 9. 2015
Posvet – Evakuacija

Uprava RS za zaščito in reševanje bo v okviru projekta oktober – mesec požarne varnosti organizirala posvet z naslovom Evakuacija. Posvet bo v četrtek, 1. oktobra 2015, v Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje, Zabrv 12, Ig pri Ljubljani. Namenjen je pooblaščenim osebam za izvajanje ukrepov varstva pred požarom, upraviteljem večstanovanjskih stavb, gasilcem, inšpektorjem in drugim. Posvet Evakuacija, ki bi ga morali izvesti na prireditvi Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja, je bil odpovedan. Nov posvet Evakuacija bo izveden istega dne, vendar na spremenjeni lokaciji in s spremenjeno uro začetka.

24. 9. 2015
Štabno-terenska vaja Predor Sten 2015

V soboto, 26. septembra 2015, bo med 10. in 15. uro v novem enocevnem cestnem predoru z dvosmernim prometom Sten, na poljanski obvoznici Škofje Loke, vaja sil za zaščito in reševanje, namenjena preverjanju pripravljenosti za ukrepanje ob prometni nesreči v predoru. Predpostavka vaje je, da je v cestnem predoru z dvosmernim prometom Sten prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je udeležen avtobus in več drugih vozil, da je v predoru izbruhnil požar, da je v nesreči več poškodovanih in da je v predoru ujeta kolona vozil. Vajo bo vodil poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Jernej Hudohmet, ki je tudi vodja Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Kranj.

24. 9. 2015
Posvet – Nadzor vgrajenih sistemov aktivne požarne zaščite

Posvet Nadzor vgrajenih sistemov aktivne požarne zaščite, ki je bil načrtovan v okviru prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja v Murski Soboti, bo izveden istega dne, to je v petek, 2.oktobra 2015, in sicer v prostorih izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Maribor, Bezjakova ulica 151, 2341 Limbuš. 

22. 9. 2015
Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja deloma preloženi

Prireditev, na kateri vsako drugo leto v drugi regiji predstavljamo sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in je bila načrtovana od 1. do 3. oktobra letos v Murski Soboti, bo zaradi aktivnosti Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Civilne zaščite pri oskrbi migrantov deloma preložena, predvidoma na maj 2016, del aktivnosti pa bo izveden v soboto, 3. oktobra.

22. 9. 2015
Oglejte si didaktične filme o evakuaciji
V okviru projekta Oktober – mesec požarne varnosti so bili izdelani štirje kratki didaktični filmi o evakuaciji, ki so namenjeni usposabljanju za varstvo pred požarom in jih je mogoče uporabljati za posredovanje osnovnih informacij o evakuaciji.

16. 9. 2015
Usposabljanje s portugalskim strokovnjakom o psihosocialni pomoči
V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu danes in jutri poteka usposabljanje za psihosocialno pomoč po nesrečah, in sicer z vidika vodenja in organiziranja. Usposabljanje izvaja portugalski strokovnjak Bruno Almedida de Brito, psiholog, ki je specializiran za obravnavo travmatičnih dogodkov.
15. 9. 2015
Pomoč Madžarski ob begunski krizi

Na podlagi odločitve Vlade RS je bila danes iz Državnega logističnega centra Uprave RS za zaščito in reševanje na Madžarsko, v kraj Szentgotthárd, poslana pomoč Republike Slovenije, namenjena beguncem. Pomoč obsega 10 opremljenih šotorov, v katerih je lahko nameščenih po šest oseb.

13. 9. 2015
Ekipa RKS OZ Grosuplje najboljša v Evropi

Ekipa RKS OZ Grosuplje je zmagala na evropskem tekmovanju ekip prve pomoč FACE v Bukarešti, Romunija. Tekmovanja se je udeležilo 28 ekip iz 24 držav.

4. 9. 2015
Regijska vaja Lopata 2015

Na avtocestnem odseku Slovenske Konjice–Celje, na počivališču Zima, bo v soboto, 19. septembra 2015, med 10. in 12. uro potekala enodnevna, napovedana in kombinirana vaja sil za zaščito in reševanje Lopata 2015. Predpostavka regijske vaje je, da je na odseku avtoceste A1 Slovenske Konjice–Arja vas, pri počivališču Zima, prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri je udeleženih več vozil in poškodovanih okoli 20 oseb. To bo vaja sil za zaščito in reševanje za primer množične nesreče na avtocesti, ki jo bo vodil namestnik poveljnika CZ za Zahodno štajersko Silvester Šrimpf.

 

 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE