Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

31. 8. 2015
Na taboru 170 vodnikov reševalnih psov iz 9 držav

Od 26. do 30. avgusta 2015 je bilo na 22. mednarodnem taboru reševalnih enot in vodnikov reševalnih psov v Zagorju ob Savi zbranih 170 vodnikov reševalnih psov,  od tega 46 iz tujine.  Organizirala ga je Komisija za reševalne pse pri Kinološki zvezi Slovenije, namenjen pa je bil štiridnevni vaji mednarodno sestavljenih reševalnih ekip za opravljanje različnih reševalnih nalog. Poleg slovenskih so se urili vodniki s psi iz Hrvaške, Avstrije , Italije in Madžarske, Češke, Danske, Nizozemske, Bolgarije in Romunije. V petek, 27. avgusta,  je tabor  obiskal generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But.

24. 8. 2015
Mednarodni tečaj vročih vaj

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu med 23. in 28. avgustom 2015 poteka enotedenski mednarodni tečaj vročih vaj, ki se ga udeležuje 16 gasilcev iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Črne gore, Hrvaške, Makedonije in Srbije. Udeleženci bodo na tečaju pridobili teoretično znanje in se praktično urili za gašenje požarov v zaprtih prostorih. Za tovrstno usposabljanje je v regiji Zahodnega Balkana veliko zanimanje, v izobraževanem centru na Igu ga izvajamo od leta 2009.

24. 8. 2015
Odstranjenih osem minometnih min in letalska bomba

V soboto, 22. avgusta, so pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) pomagali članom jamarskega društva Novo mesto in pri čiščenju jame Mišnica v občini Trebnje naleteli na osem minometnih min in letalsko bombo RAB-15 iz obdobja druge svetovne vojne, ki so jih uničili na kraju najdbe. Letos so pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi posredovali že v 299 primerih prijav in odstranili 6.949 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev v skupni teži več kot 6.000 kilogramov.

11. 8. 2015
Pomoč Makedoniji zaradi posledic nedavnih poplav

Republika Makedonija je zaradi posledic poplav, ki so 3. avgusta 2015 prizadele predvsem Tetovo in okolico, 6. avgusta prek Mehanizma civilne zaščite EU zaprosila za mednarodno pomoč, in sicer za ekipo strokovnjakov, ki bodo pomagali oceniti posledice in pripraviti predlog sanacije po razdejanju. Iz Slovenije odhaja v Tetovo Tina Peternel, kot pripadnica CZ Republike Slovenije. Tina Peternel je sicer strokovnjakinja za področje zemeljskih plazov na Geološkem zavodu Slovenije. Ob odhodu ji je uspešno delo zaželel namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel

   

ČASOVNO OBDOBJE