Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 4. 2015
Slovenski zdravniki pripravljeni oditi v Nepal

Uprava RS za zaščito in reševanje išče možnosti, da bi slovenski zdravniki lahko odšli  kot državna reševalna pomoč v Nepal. Prijavljenih je šest zdravnikov, večinoma kirurgov, možnosti za vključitev v reševalne operacije pa sta dve:  da jih država Nepal potrdi, sprejme in vključi v svoje medicinske ekipe, ali da se priključijo zdravniškim reševalnim ekipam  drugih evropskih držav,  ki so že tam  ali odhajajo v Nepal.  Prek Mehanizma CZ EU so odšle v Nepal 3 medicinske ekipe:  iz Italije, Češke in Velike Britanije. Po zadnjih informacijah koordinacijskega centra Mehanizma CZ EU prizadeti prebivalci Nepala  najbolj potrebujejo šotore, hrano, sanitetni material in zdravila.

28. 4. 2015
Državna pomoč Nepalu

Kakšna in kolikšna bo državna pomoč  Republike Slovenije Nepalu ob katastrofalnem potresu,  bo  jutri  odločila Vlada Republike Slovenije;  predlog pripravlja Ministrstvo za zunanje zadeve.  Uprava RS za zaščito in reševanje se je na prošnjo za pomoč že odzvala in  v  skupino strokovnjakov, ki na prizadeto območje odhaja prek  Mehanizma  CZ  Evropske unije,  v nedeljo ponudila pripadnika državne enote Civilne zaščite za iskanje pogrešanih in reševanje iz ruševin USAR,  vendar ni bil izbran.  V Sloveniji  pomoč  za prizadete ob potresu zbirajo tudi humanitarne organizacije.

16. 4. 2015
ZAKLJUČEK NATEČAJA NARAVNE IN DRUGE NESREČE 2014/15
Osrednja regijska prireditev ob razglasitvi rezultatov natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2014/2015 na temo »Naravne in druge nesreče OGENJ NI IGRAČA«.
16. 4. 2015
DAN ODPRTIH VRAT V OŠ POD GORO – SLOVENSKE KONJICE

V soboto, 11.4.2015 je v OŠ šola Pod goro v Slovenskih Konjicah v okviru akcije »Odprti dan šole in evakuacija šole« potekala predstavitev sistema Zaščite, reševanja in pomoči.

16. 4. 2015
10. APRIL PRAZNIK MESTNE OBČINE CELJE

V petek, 10. aprila 2015, smo v okviru praznika občine Celje, predstavili sistem Zaščite in Reševanje.

16. 4. 2015
Na tečaju 21 udeležencev iz 17 držav

Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu od 11. do 17. aprila gosti četrti osnovni tečaj za module civilne zaščite (Modules Basic Course), ki poteka v okviru 12. cikla evropskega programa usposabljanja EU na področju civilne zaščite. Glavni namen usposabljanja je povečati zmožnost vodstva modulov civilne zaščite za sodelovanje na mednarodnih misijah oziroma v intervencijah, tako na območju EU kot zunaj nje, in jih uspešno vključiti v  mednarodne mehanizme za usklajevanje odziva ob nesrečah, predvsem mehanizma civilne zaščite EU.

15. 4. 2015
Usposabljanje za vodenje reševalnih enot

V Ankari, glavnem mestu Turčije, potekata od 13. do 17. aprila 2015 nadaljevalna tečaja v programu za krepitev sodelovanja na področju CZ, ki je namenjen državam kandidatkam in morebitnim kandidatkam za vstop v EU z Zahodnega Balkana in Turčiji. 30 slušateljem iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Kosova, Makedonije, Srbije in Turčije predavajo tudi slovenski strokovnjaki.

13. 4. 2015
Vaja Potres Bled 2015

V petek, 10. aprila 2015, si je generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But na Bledu ogledal vajo Potres Bled 2015, v kateri je sodelovalo več kot dvesto pripadnikov sil za zaščito in reševanje.

10. 4. 2015
Mednarodna preizkušnja reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb
V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje, enota Logatec, bo od petka, 10. aprila, do nedelje, 12. aprila 2015, mednarodna preizkušnja reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb v naravi (MRT), ki jo organizirata Mednarodna organizacija za reševalne pse (IRO) in Enota reševalnih psov Slovenije iz Kinološke zveze Slovenije.
9. 4. 2015
Četrta štabna vaja HNS v Tirani v Albaniji

Usposabljanje za nudenje podpore države gostiteljice, t. i. HNS, je pomembno področje  projekta Evropske unije IPA 2 na področju civilne zaščite, ki ga od leta 2013 Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje s Hrvaško, Nemčijo, Italijo in Švedsko izvaja na Zahodnem Balkanu in v Turčiji. Danes se v Tirani v Albaniji končuje četrta štabna vaja na temo podpore države gostiteljice, na kateri je sodelovalo 20 strokovnjakov z različnih vladnih resorjev Republike Albanije, Rdečega križa in mesta Tirana. Letos so načrtovane še tri takšne vaje, in sicer v Bosni in Hercegovini, Makedoniji in Turčiji.   

 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE