Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

30. 11. 2015
URSZR obiskal veleposlanik Švicarske konfederacije
V ponedeljek, 30. novembra 2015, je Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje obiskal veleposlanik Švicarske konfederacije Pierre-Yves Fux z delegacijo. Namestnik generalnega direktorja Branko Dervodel se mu je ob tej priložnosti na delovnem sestanku zahvalil za pomoč, ki jo je Sloveniji pri oskrbi beguncev prek enote humanitarne pomoči švicarske Agencije za razvoj in sodelovanje nudila vlada Švicarske konfederacije.
30. 11. 2015
Sprejemni in nastanitveni centri urejeni
V zadnjih dneh se je prihod migrantov v centre nekoliko zmanjšal, zato so predstavniki posameznih služb, prostovoljci in zaposleni preko javnih del poskrbeli za urejanje in vzdrževanje opreme v centrih.
27. 11. 2015
Analiza preverjanj usposobljenosti ekip prve pomoči RK in CZ.

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je bila zaključna analiza regijskih in državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK.  Letos je bilo v maju in juniju 11 regijskih preverjanj, na katerih je sodelovalo 126 ekip, na  državnem  preverjanju pa se je 3. oktobra v Murski Soboti pomerilo 14 najbolje ocenjenih ekip z regijskih preverjanj. Regijska in  državno preverjanje je bilo  namenjeno preverjanju delovanja in usposobljenosti ekip v nudenju prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah,  s poudarkom na poplavah, neurju, zemeljskih plazovih ter verižnim nesrečam.

26. 11. 2015
Obisk predstavnikov UNHCR na URSZR
26. novembra 2015 sta Slovenijo obiskala namestnik visokega komisarja Urada Združenih narodov za begunce George Okoth-Obbo in direktor pisarne UNHCR za Evropo Vincent Cochetel z delegacijo. Na delovnem obisku sta se sestala z generalnim direktorjem Uprave RS za zaščito in reševanje Darkom Butom. Seznanila sta se s trenutnimi migrantskimi razmerami v Sloveniji ter oceno potreb po morebitni dodatni pomoči UNHCR. Delegacija si je ogledala delo skupine za podporo štabu Civilne zaščite ter obiskala namestitveni center na Šentilju in sprejemni center v Dobovi.
26. 11. 2015
Mednarodne aktivnosti CZ v povezavi z oskrbo migrantov
25. 11. 2015 – Od sredine oktobra je Slovenijo prečkalo že več kot 264.000 migrantov. Za njihovo začasno namestitev in oskrbo skrbi Civilna zaščita v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi ter nevladnimi in drugimi organizacijami. Za pomoč pri oskrbi migrantov je zaprosila tudi mednarodno skupnost, in sicer tako na dvostranski ravni kot prek mehanizma Civilne zaščite Evropske unije. Na zaprosilo za materialna, tehnična in zaščitna sredstva so se odzvale številne države, prejeli smo pomoč 12 držav.
25. 11. 2015
Diplomatski predstavniki obiskali Šentilj
V torek, 24. novembra 2015, so diplomatski predstavniki veleposlaništev Avstralije, Finske, Mehike, Norveške, Švedske in Velike Britanije obiskali nastanitveni center v Šentilju. Diplomatske predstavnike je sprejel vodja nastanitvenega centra Šentilj Rudolf Golob, ki jim je podrobno predstavil delovanje in organizacijo služb in prostovoljcev v nastanitvenem centru.
Med obiskom centra so si diplomatski predstavniki držav ogledali logistično podporo pri oskrbi migrantov ter se srečali s predstavniki posameznih služb in prostovoljnih organizacij, ki delujejo v nastanitvenem centru Šentilj.
25. 11. 2015
Spletna hiša Ste storili vse za varen dom?

V Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje smo dopolnili spletno hišo Ste storili vse za varen dom?, v kateri so zbrani napotki, kako ravnati ob požaru, poplavi in potresu. Spletna hiša je bila prvič izdelana leta 2011. Takrat smo opozorili, da v varnem zavetju doma in njegovi neposredni okolici obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar, in zbrali napotke s področja varstva pred požarom. Naše domove ogrožajo tudi poplave in potresi, na katere se lahko pripravimo in z ustreznimi ukrepi preprečimo ali zmanjšamo škodo. Letos je bila spletna hiša dopolnjena z napotki, kako se pripraviti na poplave in potrese ter kako ravnati med njimi in po njih. K ogledu spletne hiše vabimo z letakom, spletno hišo pa si lahko ogledate na tej povezavi.

24. 11. 2015
Uspešen program javnih del na URSZR
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je od 1. novembra 2015 v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje preko javnih del zaposlila 235 dolgotrajno brezposelnih oseb za potrebe oskrbe migrantov v sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji.
24. 11. 2015
Prispela pomoč Kraljevine Španije
V ponedeljek, 23. novembra, je v Slovenijo prek mehanizma Civilne zaščite EU prispela pomoč iz Španije. Pomoč, ki vsebuje 6.000 rokavic za enkratno uporabo, 100 prenosnih postelj in 5.000 zimskih odej, je Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje predal namestnik veleposlanika Kraljevine Španije v Ljubljani Luis Romera Pintor.
 
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje se Kraljevini Španiji za pomoč iskreno zahvaljuje.
24. 11. 2015
Na Krnu odstranjenih 24 kosov NUS

Državna enota CZ za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) je intervenirala na pobočju Krna (2244m), v smeri proti Batognici in s tem poskrbela za varnejše planinske poti. Enota je posredovala  po prijavi planinca, da se ob planinski poti nahaja  NUS večjega kalibra. Zaradi varnosti obiskovalcev gora so  pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS  pregledali 2360 m² površine v okolici prijavljene  najdbe, odkrili  še 24 neeksplodiranih ubojnih sredstev in jih uničili na kraju najdbe. Šest pripadnikov CZ je pregledalo  teren, opravilo  identifikacijo NUS  in jih uničilo  na kraju, strokovno in z  minimalnimi vplivi na okolje.

 1 2 3 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE