Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 10. 2015
Podpiranje in ocenjevanje stavb, poškodovanih v potresu

Od 26. do 30. oktobra 2015 potekajo v Italiji, v Alessandriji,  usposabljanja na temo popotresnih aktivnosti: osnovno in nadaljevalno usposabljanje za ocenjevanje poškodovanosti stavb po potresu ter usposabljanje za podpiranje stavb po potresu. Usposabljanja so del dvoletnega evropskega projekta Vzpostavitev mednarodnih modulov za ocenjevanje in podpiranje stavb po potresu (EU projekt MATILDA), namen projekta pa  je vzpostaviti 3 mednarodne module, izurjene za posredovanje ob potresu.

28. 10. 2015
Mednarodna pomoč

Republika Slovenija, soočena z množičnim prihodom migrantov, je 22. 10. 2015 zaprosila za mednarodno pomoč prek evropskega mehanizma za Civilno zaščito, ker ni več zmogla sama zagotavljati nastanitvenih zmogljivosti in oskrbe zanje. Zaprosila je za pomoč v obliki materialno-tehničnih sredstev, zaščitnih sredstev in hrane, potrebnih za začasno namestitev in oskrbo migrantov ter za delovanje reševalnih in humanitarnih delavcev. Doslej so se na to prošnjo odzvale Češka, Madžarska, Nizozemska, Slovaška in Velika Britanija, pomoč je ponudil Visoki komisariat ZN za begunce (UNHCR) ter na podlagi dvostranskega sodelovanja tudi Nemčija.

26. 10. 2015
Prispela pomoč Nizozemske

V nedeljo, 25. oktobra, je v Slovenijo prek mehanizma Civilne zaščite EU prispela pomoč Kraljevine Nizozemske. Pomoč, ki vsebuje deset reflektorjev za razsvetljevanje sprejemnih centrov in sto zložljivih postelj, bo glede na potrebe v prihodnjih dneh razdeljena po lokacijah centrov v Sloveniji.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje se Kraljevini Nizozemski za pomoč iskreno zahvaljuje.

26. 10. 2015
V Slovenijo prispela prva mednarodna pomoč
V soboto, 24. oktobra, je v Slovenijo prispela prva mednarodna pomoč, za katero je naša država zaprosila prek mehanizma Civilne zaščite EU. Republika Češka je Sloveniji donirala 22 šotorov, 10 palet, 110 odej, 110 ležišč, 5 črpalk in 22 grelcev.
 
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje se Republiki Češki iskreno zahvaljuje za pomoč.

26. 10. 2015
Posvet – Ocene tveganja za nesreče

Vabimo vas na posvet Ocene tveganja za nesreče, ki bo v sredo, 11. novembra  2015, v prostorih Izobraževalnega centra zaščite in reševanja na Igu, Zabrv 16.

26. 10. 2015
Generalni direktor URSZR v Dobovi
V nedeljo, 25. oktobra, si je generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But ogledal sprejemni center za migrante v novem šotorišču v Dobovi.

23. 10. 2015
Slovenija aktivirala evropski mehanizem za Civilno zaščito

V četrtek, 22. oktobra, je zaradi okoliščin, nastalih ob množičnem prihodu beguncev v našo državo, Slovenija zaprosila za mednarodno pomoč prek evropskega mehanizma za Civilno zaščito.

17. 10. 2015
Aktualne informacije in navodila glede migrantskih tokov
Vlada RS je na 53. redni seji dne 20. septembra 2015 pod točko 5.B sprejela Sklep v katerem je odločila, da se zaradi možnosti množičnega prihoda migrantov za postavitev začasnih nastanitvenih centrov in njihovo oskrbo zadolži Civilna zaščita.

Za izvajanje zaščitnih ukrepov in nalog zaščite, reševanja in pomoči pri organiziranju in zagotavljanju logistične podpore v nastanitvenih centrih, sile za zaščito, reševanje in pomoč nimajo izdelanih posebnih načrtov, zato se pri izvajanju smiselno uporabljajo rešitve iz posameznih načrtov zaščite in reševanja, ki se nanašajo na namestitev in oskrbo ogroženega prebivalstva.

Pri izvajanju zaščitnih ukrepov in nalog zaščite, reševanja in pomoči ter drugih podpornih nalog sodelujejo tudi pristojna ministrstva, nevladne in druge organizacije v skladu s svojimi pristojnostmi in po usmeritvah Civilne zaščite.
   

ČASOVNO OBDOBJE