Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

23. 12. 2015
Slovenija bo v letu 2016 predsedovala pobudi DPPI SEE
Uprava RS za zaščito in reševanje bo v letu 2016 prevzela predsedovanje Pobudi za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje v jugovzhodni Evropi(DPPI SEE). Namen te pobude je krepiti sodelovanje držav v regiji, predvsem s prenosom znanja in izkušenj, prispevati k razvoju zmogljivosti posameznih držav  za obvladovanje nesreč v regiji, in tudi podpirati posamezne države pri integraciji v mehanizem Civilne zaščite Evropske unije ter v druge evroatlantske povezave. Članice pobude so: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Črna gora, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Srbija, Slovenija in Turčija.

22. 12. 2015
Objavljen razpis za evropske projekte s področja preventive

Evropska komisija, Generalni direktorat za humanitarno pomoč in civilno zaščito (DG ECHO), je objavila javni razpis s področja zaščite, reševanja in pomoči za leto 2016. Razpis je namenjen projektom s področja preventive in pripravljenosti na nesreče ter onesnaženosti morja.

21. 12. 2015
Gorska reševalna služba prevzela 5 novih vozil

V Voklem je v petek, 18. 12. 2015, Gorska reševalna služba Slovenije prevzela pet novih terenskih vozil. Vozila so namenjena društvom Gorske reševalne službe (GRS) Jesenice, Ljubljana, Radovljica, Škofja Loka in Kranj. Nadomestila bodo  bodo stara in iztrošena vozila in pripomogla k boljši pripravljenosti GRS za  reševanje v gorskem in drugem težko dostopnem okolju. Nova terenska vozila je sofinancirala Uprava RS za zaščito in reševanje, zato sta Gorski reševalni službi Slovenije, simbolično predsedniku Gorske reševalne zveze Slovenije Igorju Potočniku,  nova vozila predala  ministrica za obrambo Andreja Katič in generalni direktor uprave Darko But. 

15. 12. 2015
Seja Štaba Civilne zaščite Republike Slovenije

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu sklical zadnjo sejo štaba Civilne zaščite Republike Slovenije letos. Na dnevnem redu je bilo predlog Načrta nacionalnega programa varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obdobju 2016–2022,  temeljne naloge Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v letu 2016,  izdelava ocen tveganj za nesreče in  aktivnosti na področju načrtovanja sploh, podrobno pa je bil predstavljen predlog Državnega  načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemijeoziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh.

14. 12. 2015
Na Krasu odstranjena neeksplodirana ubojna sredstva

V soboto, 11. 12. 2015, je Državna enota Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi z območja Renškega vrha odstranila 27 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev v skupni teži 214 kilogramov. Sodelovalo je 11 pripadnikov Državne enote Civilne zaščite, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica, ki so skrbeli za požarno varnost, in medicinska ekipa z reševalnim vozilom. Sredstva so bila odstranjena po preventivnem pregledu območja, ker je ob gašenju požarov v naravi ogrožena varnost gasilcev, ki posredujejo.

14. 12. 2015
Generalni direktor URSZR sprejel veleposlanika ZDA

V petek, 11. decembra 2015, je nastanitveni center v Šentilju obiskal veleposlanik Združenih držav Amerike Brent Hartley z delegacijo.

10. 12. 2015
URSZR racionalizirala logistične procese

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je preko Državnega logističnega centra racionalizirala in optimatizirala logistično oskrbo sprejemnih in nastanitvenih centrov za migrante po Sloveniji.

Nosilci logistične podpore z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so v času migracijske krize razvili standardni operativni postopek logistične oskrbe sprejemnih in nastanitvenih centrov, ki predvideva načrtovanje in obdelavo logističnih potreb posamezih centrov, upravljanje naročil in zalog ter tedensko distribucijo artiklov in blaga do skladišč v sprejemnih in nastanitvenih centrih.

10. 12. 2015
Minister za obrambo Češke republike na obisku v Sloveniji
Na krajšem enodnevnem delovnem obisku v Republiki Sloveniji je bil v sredo, 9. decembra 2015, minister za obrambo Češke republike Martin Stropnický z delegacijo češkega obrambnega ministrstva. Ministra Stropnickega je na Letališču Edvarda Rusjana sprejela ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič. Po sprejemu so v prostorih letališča potekali neformalni delovni pogovori, na katerih sta ministrica Katič in minister Stropnický govorila predvsem o reševanju begunske in migrantske problematike ter o pogledih obeh držav na ta skupni evropski izziv
8. 12. 2015
Vabilo na patruljni tek 2016

Članice in člani sil za zaščito, reševanje in pomoč, vljudno vabljeni na 45. tradicionalno tekmovanje Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh. Tekmovanje bo vsoboto 9. januarja 2016 ob 9.30 na Rudnem polju na Pokljuki. Pisne prijave s poimenskim seznamom tekmovalcev oz. tekmovalk in z navedbo kategorije, pošljite po pošti do vključno torka, 29. decembra 2015.

4. 12. 2015
Dobovo obiskala švedska ministrica
V četrtek, 3. decembra 2015, je sprejemni center Dobova obiskala ministrica za socialno varnost Kraljevine Švedske Annika Strandhäll z delegacijo. Vodja Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Brežice Zdenka Močnik je ministrici Anniki Strandhäll predstavila delovanje in organizacijo Civilne zaščite pri oskrbi migrantov v sprejemnem centru ter sodelovanje s Policijo in lokalno skupnostjo.
Švedska ministrica si je v sprejemnem centru Dobova ogledala logistično podporo pri oskrbi migrantov ter se srečala s pripadniki prostovoljnih organizacij in zaposlenimi preko javnih del.
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE