Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

19. 8. 2014
Letalsko bombo so že uničili

Na Tržaški cesti 23 v Mariboru v nedeljo najdeno 250 kilogramov težko  letalsko bombo iz  druge svetovne vojne so pripadniki Državne enote CZ za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi na kraju najdbe identificirali in ocenili,  da gre za ameriško letalsko bombo, ki ne dopušča daljšega prevoza. V spremstvu Policije so jo ponoči  prepeljali v bližnji peskokop v Kungoto pri Ptuju in jo včeraj ob 13 uri uspešno uničili. Pri uničenju je sodelovalo 7 pripadnikov Državne enote za varstvo pred NUS, policija, lokalno gasilsko društvo ter vozilo nujne medicinske pomoči.

18. 8. 2014
Odstranili 250 kg težko letalsko bombo
V nedeljo, 17. avgusta, so ob 12.25 na Tržaški cesti v Mariboru našli 250 kilogramov težko letalsko bombo iz obdobja druge svetovne vojne. Posredovali so pripadniki Državne enote CZ za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Vzhodnoštajerske, Ljubljanske in Severnoprimorske regije in nevarno najdbo odstranili in odpeljali na varno do uničenja.
6. 8. 2014
Posledice včerajšnje ujme
Na območju Gorenjske in osrednje Slovenije je pozno zvečer in v zgodnjih jutranjih urah 5. avgusta nastala obsežna in dolgotrajna nevihta. Največ težav je bilo zaradi hudourniških  poplav v Polhograjskem hribovju, v občini Dobrova-Polhov Gradec. Na tem območju je v nekaj urah padlo skoraj 100 litrov dežja na kvadratni meter. V Polhograjskem hribovju so se utrgali številni plazovi, narasli so hudourniki in potoki ter reka Gradaščica.

   

ČASOVNO OBDOBJE