Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 10. 2014
Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije

Vsako leto je od 1. do 7. novembra Teden solidarnosti RK Slovenije. V Tednu solidarnosti so po zakonu o Rdečem križu Slovenije na vseh enotah Pošte Slovenije v prodaji doplačilne znamke, na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pa doplačilne vozovnice.  Nakup doplačilnih znamk in vozovnic je obvezen, vrednost znamke in doplačilne vozovnice pa letos znaša 0,17 EUR. Tako zbrana sredstva se stekajo v Sklad solidarnosti Rdečega križa Slovenije in so namenjena pomoči ljudem ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega oz. takojšnji pomoči posameznikom in družinam ob manjših nesrečah (požari, poplave, plazovi ...).

27. 10. 2014
Uspešno končana vaja IPA MNE QUAKE

Vaja IPA MNE QUAKE 2014, ki je potekala v Črni gori od 20. do 24. oktobra, je bila letos ena največjih vaj zaščite in reševanja v Evropi. Prispevala je h krepitvi zmogljivosti sil za zaščito in reševanje držav kandidatk in potencialnih kandidatk ter utrdila sodelovanje v okviru Mehanizma civilne zaščite EU. Potrdila je tudi interes držav za regionalno sodelovanje v Jugovzhodni Evropi na področju zaščite in reševanja, saj je za učinkovito obvladovanje večjih naravnih in drugih nesreč nujno tesno sodelovanje več držav. Na vaji so sodelovale reševalne ekipe iz devetih držav; sodelovalo je 225 reševalcev s 67 vozili in 14 psi, skupaj je bilo okoli 500 udeležencev.

27. 10. 2014
VAJA V MESECU POŽARNE VARNOSTI V TOVARNI ODELO PREBOLD
V četrtek, 23. oktobra 2014, smo se udeležili vaje v mesecu požarne varnosti v tovarni ODELO Automotive Signal Lights. Cilj vaje je aktivno pristopiti k problematiki varstva pred požarom.
27. 10. 2014
OKROGLA MIZA NA TEMO
V sredo, 22. oktobra 2014, smo se udeležili okrogle mize, ki jo je organizirala GZ Žalec na temo ko zagori, pomoč potrebujemo vsi.
22. 10. 2014
Razpis za predavatelje in inštruktorje potapljanja
Izobraževalni center za zaščito in reševanje RS vabi k sodelovanju predavatelje in inštruktorje potapljanja, ki bi želeli izvajati teoretično in praktično usposabljanje po programu dopolnilnega usposabljanja potapljačev reševalcev, ki so vključeni v sistem zaščite, reševanja in pomoči - program E, št. 604-22/2014-9, z dne 31.12.2013. Podrobna vsebina programa je na http://www.sos112.si/slo/tdocs/iczr/p126.pdf.

13. 10. 2014
PREDSTAVITEV SISTEMA ZiR – ŠMARJE PRI JELŠAH
V četrtek, 9.10.2014 je v Šmarju pri Jelšah v okviru akcije "Dan odprtih vrat" potekala vsakoletna predstavitev služb zaščite, reševanja in pomoči, v organizaciji Vrtca Šmarje pri Jelšah.
10. 10. 2014
13. oktober – mednarodni dan zmanjševanja tveganja nesreč

Mednarodni dan zmanjševanja tveganja nesreč je leta 1989 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, da bi s tem spodbudila kulturo zmanjševanja tveganja nesreč, vključno s preprečevanjem, blaženjem posledic in boljšo pripravljenostjo na nesreče. Ta danje namenjen osveščanju, kako pomembno je zmanjševanje tveganj za nesreče, in spodbujanju državljanov in ustanov na lokalni, regijski in državni ravni k aktivni izgradnji na nesreče odpornejše družbe. 

7. 10. 2014
Vaja za pripravljenost na letalsko nesrečo

V soboto, 11. oktobra 2014, bo na širšem območju Štefanje Gore v občini Cerklje na Gorenjskemenodnevna kombinirana vaja regijskega pomena Letalska nesreča Gorenjska 2014, namenjena preverjanju pripravljenosti sil za zaščito in reševanje za ukrepanje ob letalski nesreči. Predpostavka vaje je strmoglavljenje potniškega letala s 30–50 potniki, ki so po strmoglavljenju po prvih informacijah mrtvi oziroma težko poškodovani, zaradi iztekajočega letalskega goriva pa preti izbruh požara in onesnaženje virov pitne vode. Vajo, na kateri bodo sodelovale vse ustanove, ki so ob letalski nesreči dolžne ukrepati – sodelovalo bo več kot 450 ljudi –, vodi Jernej Hudohmet, vodja Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Kranj in poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko.

6. 10. 2014
Usposabljanje za poklic gasilec 2018
V januarja se bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu začelo usposabljanje za poklic gasilca.
Kdo lahko postane poklicni gasilec? Poglejte razpisne pogoje!
6. 10. 2014
Usposabljanje za poklic gasilec 2015
V januarja se bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu začelo usposabljanje za poklic gasilca.
Kdo lahko postane poklicni gasilec? Poglejte razpisne pogoje!
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE