Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 11. 2013
Zakaj bi tvegali, da v dimniku zagori?
Pred nami je čas z najnižjimi temperaturami in čas kurilne sezone ter s tem povečane možnosti za nastanek dimniških požarov. Če se požar iz dimnika razširi na druge dele stavbe, so posledice lahko tragične. Da bi bilo dimniških požarov čim manj, je treba upoštevati nekatere napotke.
27. 11. 2013
Ogljikov monoksid – tihi ubijalec
Zastrupitve z ogljikovim monoksidom so pozimi vedno pogostejše. Ker gre za plin brez barve, vonja in okusa, ga s čutili ne moremo zaznati. Poučite se o osnovnih preventivnih ukrepih pred škodljivo koncentracijo ogljikovega monoksida.
27. 11. 2013
Javni poziv za pridobitev revizorjev za zaklonišča
Uprava RS za zaščito in reševanje poziva zainteresirane, da se prijavijo za samostojne revizorje ali za člane revizijskih komisij za ocenjevanje projektne dokumentacije za zaklonišča.
23. 11. 2013
Prikaz čiščenja morske obale
S praktičnim prikazom čiščenja z nafto onesnažene obale in zaoljenih ptic se je na sedežu Službe za varstvo obalnega morja v Kopru zaključilo tridnevno usposabljanje za okoli 30 prostovoljcev in poklicnih izvajalcev. Pripadniki Službe za varstvo obalnega morja, delavci VGP Drava Ptuj d.d., ki imajo državno koncesijo za to, so prikazali načine čiščenja peščeno-prodnate in kamnite obale. V Sloveniji bi bilo potrebno, glede na geomorfološke značilnosti obale, v primeru onesnaženja večino dela opraviti ročno, zato je sodelovanje prostovoljcev še toliko bolj pomembno.
21. 11. 2013
Nacionalno usposabljanje prostovoljcev za čiščenje morske obale
V enoti Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Ig v Sežani se je danes začelo nacionalno usposabljanje za delo s prostovoljci, ki bi ob onesnaženju morske obale z nafto in njenimi derivati sodelovali pri čiščenju obale in zaoljenih ptic. Okoli 30 predstavnikov vladnih služb, nevladnih in gospodarskih organizacij ter raziskovalnih ustanov se bo teoretično in praktično usposabljalo za hitro in pravilno ukrepanje ob nesrečah na morju, pri katerih sta morje in obala onesnažena z nafto.. Udeležence je pozdravil Generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, se jim zahvalil za sodelovanje in poudaril, da je v našem sistemu zaščite in reševanja  prostovoljstvo bistveni del uspešnega odzivanja na nesreče; vključenih je več kot 45 000 prostovoljcev.
15. 11. 2013
Nova številka revije UJMA
Izšla je 27. številka revije za vprašanja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki jo enkrat letno izda Uprava RS za zaščito in reševanje.
14. 11. 2013
Usposabljanje za čiščenje morske obale, onesnažene z nafto
Od 21. do 23. novembra 2013 bo v Sežani, v enoti Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Ig, in v Kopru usposabljanje z naslovom Čiščenje morske obale in zaoljenih ptic v primeru onesnaženja z nafto in njenimi derivati, ki ga organizirata Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije s podporo več okoljevarstvenih organizacij. To bo teoretično usposabljanje s praktičnim prikazom za okoli 30 udeležencev.
12. 11. 2013
Na mednarodni štabni vaji 40 udeležencev
Na Bledu poteka štabna vaja evropske civilne zaščite, na kateri se 40 udeležencev iz 15 evropskih držav usposablja za skupno posredovanje (Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Estonija, Finska, Francija, Hrvaška, Italija, Latvija, Makedonija, Nemčija, Norveška, Slovenija ter Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske).
To je vaja specializiranih, namenskih enot evropske civilne zaščite, imenovanih moduli. Vodje modulov, osebje za zveze, drugi strokovnjaki za delo na misijah in člani enot za tehnično pomoč in podporo z vajo nadgrajujejo znanje in se pripravljajo za posredovanje prek Mehanizma EU za civilno zaščito v primeru hujših naravnih nesreč.  
7. 11. 2013
Mednarodna štabna vaja za module Mehanizma EU za CZ
Na Bledu bo od 9. do 13. novembra 2013 prva od petih štabnih vaj za module civilne zaščite, ki jih je pripravil konzorcij služb s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami iz Nemčije, Belgije, Hrvaške in Slovenije v sodelovanju z Evropsko komisijo. Letos in prihodnje leto bo po programu usposabljanj Mehanizma EU za civilno zaščito pet štabnih vaj za osebje modulov za civilno zaščito ter ekip za tehnično pomoč in podporo. Na štabnih vajah bodo preigrani različni scenariji nesreč – poplave, potresi, požari v naravi, nesreče z nevarnimi snovmi, na primer, s katerimi bi se ob nesrečah srečale specializirane, namenske enote evropske civilne zaščite, imenovane moduli. Na štabni vaji na Bledu bo okoli 40 udeležencev.
5. 11. 2013
ReCO Celje v prenovljenih prostorih.
Jutri, v sredo 6. novembra 2013,  bo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje končala preselitev Regijskega  centra za obveščanje Celje iz lokacije  na Trgu celjskih knezov 9 na lokacijo Maistrova 5. Celjski regijski center za obveščanje je doslej deloval v občinski stavbi v Celju, od jutri pa bo klice na 112 sprejemal v prenovljenih prostorih, ki so v lasti Ministrstva za obrambo. Številka za klic v sili 112 v času selitve deluje nemoteno, vse storitve in telefonske številke regijskega centra pa ostajajo nespremenjene. Novih prostorov smo  veseli, ker imajo  sodelavci, predvsem operaterji v ReCO Celje, boljše pogoje za delo.
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE