Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 10. 2013
Podpisan memorandum o sodelovanju na področju CZ
V Centru civilne zaščite Furlanije - Julijske krajine v Palmanovi sta Franco Gabrielli, vodja Oddelka za civilno zaščito pri Predsedstvu Sveta ministrov Italijanske republike, in Darko But, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, podpisala Memorandum med Slovenijo in Italijo o medsebojni pomoči in sodelovanju ob naravnih in drugih nesrečah. Ob podpisu sta poudarila  pomen sodelovanja v okviru Mehanizma civilne zaščite in v evropskih projektih, katerih namen je zmanjšati tveganja za nesreče,  pa tudi izboljšati ukrepanje ob nesrečah.
29. 10. 2013
Posredovali so tudi pripadniki Jamarske reševalne službe
Po sobotnem požaru v  Domžalah je na strehi bloka ostal kup skrivenčene pločevine, ki so jo  pripadniki Jamarske reševalne službe najprej zasilno zasidrali v betonske preklade, potem pa odstranili, sicer bi jo veter razmetal po okolici in bi ogrožala ljudi. »Ta akcija je še ena od takšnih, ki dokazuje da člani JRS nismo samo za v jame, ampak smo mogoče edini, ki lahko tako hitro in učinkovito  pristopimo k zahtevnemu problemu in ga tudi rešimo. Hvala vsem, ki ste z dvodnevnim delom znižali stroške sanacije za nekaj tisoč evrov in  upam, da bodo to znali ceniti tudi drugi.« je v imenu jamarjev sporočil Maks Marela.
28. 10. 2013
Dobro sodelovanje med Slovenijo in Italijo
V torek, 29. oktobra 2013, bosta ob 10.45 v Centru civilne zaščite Furlanije-Julijske krajine v Palmanovi (Via Natisone 43) Franco Gabrielli, vodja Oddelka za civilno zaščito pri Predsedstvu Sveta ministrov Italijanske republike, in Darko But, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, podpisala Memorandum med Slovenijo in Italijo o medsebojni pomoči in sodelovanju ob naravnih in drugih nesrečah. Z njim bo formalizirano dobro dvostransko sodelovanje med državama pri napovedovanju, preprečevanju, pripravljenosti ter odzivu na naravne in druge nesreče. Lani so v Sloveniji italijanske sile trikrat pomagale gasiti požare v naravi. 
.  
24. 10. 2013
Slovenija pomaga Bolgariji pri oskrbi beguncev iz Sirije
Na podlagi odločitve Vlade RS je bila danes v Bolgarijo poslana humanitarna pomoč v obliki   2000 kompletov posode z  jedilnim priborom za sirske begunce v tej državi. Tovornjak  Civilne zaščite RS  je iz centralnega skladišča  v Rojah pri Ljubljani odpeljal danes zjutraj in bo v Sofijo prispel v večernih urah, kjer bosta predstavnika Uprave RS za zaščito in reševanje pomoč predala bolgarski Civilni zaščiti.
18. 10. 2013
Komisarka in minister Jakič o CZ in človekoljubni pomoči
V četrtek, 17. oktobra, sta se v okviru enodnevnega delovnega obiska v Sloveniji srečala evropska komisarka za mednarodno sodelovanje, človekoljubno pomoč in krizno odzivanje Kristalina Georgieva in minister za obrambo Roman Jakič. Evropsko komisarko so sprejeli tudi najvišji predstavniki države in državni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve, sodelovala pa je tudi na 5. slovenskih razvojnih dnevih z naslovom Humanitarna pomoč – EU kot globalna donatorica in vloga malih držav.
18. 10. 2013
DAN VARNOSTI V ROGAŠKI SLATINI
10. oktobra je na I. OŠ v Rogaški Slatini potekal Dan varnosti. Ob tej priložnosti je Izpostava Celje izvedla predstavitev sistema ZiR. Da smo delo opravili dobro priča tudi zahvala ravnateljice I. OŠ Rogaška Slatina, ge. Anite Skale.
17. 10. 2013
Generalni direktor UN OCHA iz Ženeve je obiskal URSZR
V sklopu obiska v Sloveniji in sodelovanja na Slovenskih razvojnih dnevih se je direktor Urada Združenih narodov za usklajevanje humanitarne dejavnosti (UN OCHA) Rashid Khalikov seznanil s sistemom varstva pred nesrečami v Sloveniji ter si ogledal poligone v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.
16. 10. 2013
Slovenijo bo obiskala komisarka Kristalina Georgieva.
Jutri, 17. oktobra,  bo Slovenijo obiskala Kristalina Georgieva, evropska komisarka za mednarodno sodelovanje, človekoljubno pomoč in krizno odzivanje ob nesrečah. Komisarka se bo udeležila konference Slovenski razvojni dnevi, ki jo organizira Ministrstvo za zunanje zadeve in sodelovala v panelu Humanitarna pomoč – EU kot globalna donatorica in vloga malih držav ter na sklepnem zasedanju konference. Sprejela jo bosta predsednik države Borut Pahor in predsednica Vlade RS Alenka Bratušek, sestala pa se bo tudi z ministrom za obrambo Romanom Jakičem in državnim sekretarjem na Ministrstvu za zunanje zadeve Bogdanom Benkom.
15. 10. 2013
Brezžični prenos slike iz tunela Karavanke
Na čezmejni vaji sil za zaščito in reševanje Karavanke 2013 smo preizkusili možnost brezžičnega prenosa slike in podatkov iz predora na večjih razdaljah. S poskusom smo potrdili teoretične modele, ki smo jih razvili v okviru mednarodnega projekta MONET. Tokrat nam je prvič uspelo prenašati sliko na razdalji 4.000 metov, torej iz več kot polovice 7.864 metrov dolgega predora Karavanke. Za prenos slike smo uporabili opremo, ki jo sicer uporabljamo v sistemu Videokras in ki služi zgodnjemu zaznavanju požarov na Krasu in v Primorju.
14. 10. 2013
13. oktober je dan zmanjševanja ogroženosti pred nesrečami
Generalna skupščina OZN je že leta 1989 za mednarodni dan zmanjševanja ogroženosti pred nesrečami razglasila 13. oktober. Njegov namen je spodbuditi zavedanje o pomenu preventive na področju varstva pred nesrečami ter opozoriti, da so za doseganje krepitve odpornosti držav in skupnosti na naravne nesreče pomembni tako dejavnosti držav kakor tudi vsakodnevna ravnanja lokalnih skupnosti in vsakega posameznika. Ta mednarodni dan je bil povod, da smo na URSZR povabili učence in dijake Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana ter jim predstavili možnost klica v sili na številko 112 za gluhe in naglušne oziroma pošiljanje SMS-sporočil.
 1 2 3 4 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE