Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

27. 12. 2013
V spomin
Mineva leto dni od prezgodnje smrti dolgoletnega Poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije in našega sodelavca, mentorja in prijatelja. Miran Bogataj je skupaj s sodelavci zgradil temelje sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki je v letih po osamosvojitvi prerasel v samostojen podsistem nacionalne varnosti Republike Slovenije.
23. 12. 2013
Naj bo srečno tudi leto 2014!
Zaželimo si, da bi bilo tudi novo leto glede naravnih in drugih nesreč podobno staremu, saj nas letos niso prizadele hude naravne ujme, ki so pretresale svet ter tudi v naši bližnji okolici povzročale gorje in terjale celo človeška življenja. Če nam bo s tem prizaneseno in si ne bomo želeli preveč, bomo lahko tudi ob koncu prihajajočega leta zadovoljni.
Za vse drugo, kar nam življenje prinese in odnese, si preprosto recimo, da bo leto 2014 dobro leto in bomo že na pol poti.
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje
18. 12. 2013
Naj prazniki zažarijo, ne zagorijo!
Med božičnimi in novoletnimi prazniki poskrbimo za prijetno praznično vzdušje tudi z okrasitvijo doma. Da se praznovanje ne bi končalo tragično, moramo pri izbiri in postavitvi novoletnega drevesca, okrasitvi doma, uporabi sveč, praznovanjih in zabavah, uporabi pirotehničnih izdelkov ter kurilnih in grelnih napravah misliti tudi na požarno varnost.

Preberite, kaj lahko storite, da do požara ne bi prišlo.

Oglejte si tudi telop in poslušajte radijski oglas.
12. 12. 2013
Načrt usposabljanja 2014
Načrt izobraževanja in usposabljanja s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v ICZR Ig pri ljubljani za leto 2014
10. 12. 2013
Pozimi v gore le dobro pripravljeni in opremljeni
Pozimi so s snegom pokriti vrhovi gora zelo vabljivi, vendar morate biti na vzpone dobro pripravljeni in opremljeni. Pred odhodom se pozanimajte predvsem o vremenskih razmerah, o stanju snežne odeje in o nevarnosti snežnih plazov. Upoštevajte tudi druge napotke za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah.
4. 12. 2013
Varna uporaba kurilnih in grelnih naprav
V zimskih dneh za ogrevanje lahko uporabljamo kamine, peči na drva ali brikete, električne naprave in naprave na tekoča goriva. Posredujemo vam nekaj nasvetov o varni uporabi kurilnih in grelnih naprav.
3. 12. 2013
Podpisan Memorandum o soglasju DPPI SEE
29. novembra 2013 se je generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But v Sarajevu, BIH, udeležil regionalnega zasedanja Pobude za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za Jugovzhodno Evropo (DPPI SEE). Na zasedanju so generalni direktorji pristojnih ustanov za varstvo pred nesrečami iz Albanije, Bolgarije, Črne gore, Hrvaške, Makedonije Slovenije, Srbije in Turčije podpisali prenovljeno besedilo Memoranduma o soglasju, ki bo zagotovil nadaljnji institucionalni okvir in delovanje pobude. V naslednjih šestih mesecih naj bi se podpisnicam pridružile še Bosna in Hercegovina, Moldova in Romunija.
29. 11. 2013
Zakaj bi tvegali, da v dimniku zagori?
Pred nami je čas z najnižjimi temperaturami in čas kurilne sezone ter s tem povečane možnosti za nastanek dimniških požarov. Če se požar iz dimnika razširi na druge dele stavbe, so posledice lahko tragične. Da bi bilo dimniških požarov čim manj, je treba upoštevati nekatere napotke.
27. 11. 2013
Ogljikov monoksid – tihi ubijalec
Zastrupitve z ogljikovim monoksidom so pozimi vedno pogostejše. Ker gre za plin brez barve, vonja in okusa, ga s čutili ne moremo zaznati. Poučite se o osnovnih preventivnih ukrepih pred škodljivo koncentracijo ogljikovega monoksida.
27. 11. 2013
Javni poziv za pridobitev revizorjev za zaklonišča
Uprava RS za zaščito in reševanje poziva zainteresirane, da se prijavijo za samostojne revizorje ali za člane revizijskih komisij za ocenjevanje projektne dokumentacije za zaklonišča.
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE