Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

28. 8. 2012
Klic v sili na 112, ko ni signala omrežja vašega operaterja
Klic v sili na številko 112 je storitev, ki jo brez izjeme lahko opravite v vseh mobilnih omrežjih, tudi tistih, ki jih za običajne klice ne morete uporabiti. Na številko 112 je tako mogoče klicati tudi na območjih, ki niso pokrita s signalom vašega operaterja, če signal zagotavlja drug operater. Za klice v sili je zelo pomembno, da so kar se da razumljivi, zato nekaj nasvetov, kako ravnati ob klicu v sili, če je na mestu, od koder kličete, slab signal.
28. 8. 2012
Odlični rezultati članov Zveze vodnikov reševalnih psov
Na ekipnem svetovnem prvenstvu za reševalne pse so vodniki Društva reševalnih psov iz Nove Gorice osvojili naslov svetovnega prvaka, člani Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj pa so osvojili 3. mesto v iskalnem delu, kjer je ekipa dosegla vse možne točke.
28. 8. 2012
Otroški bazar
Vabimo vas, da obiščete razstavni prostor Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) na 7. Otroškem bazarju, ki bo med 6. in 8. septembrom 2012 (od 9. do 19. ure) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prireditev je brezplačna in je namenjena predvsem otrokom, njihovim staršem, vzgojiteljem ter učiteljem.
28. 8. 2012
Vabilo na posvet
Uprava RS za zaščito in reševanje in Slovensko združenje za požarno varstvo (SZPV) organizirata v torek, 4. septembra 2012, v Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani predstavitev razvojno raziskovalne naloge METODOLOGIJA ZA OCENO POŽARNE OGROŽENOSTI.
Posvet je namenjen projektantom požarne varnosti v stavbah, pooblaščenim osebam za izvajanje ukrepov varstva pred požarom, gasilcem, inšpektorjem in drugim. Kotizacije ni.
27. 8. 2012
NATEČAJ ZA IZDELAVO LIKOVNIH IN LITERARNIH IZDELKOV 2012/2013

Razpis regijskega natečaja za likovna in literarna dela na temo »NARAVNE IN DRUGE NESREČE - POTRES« v šolskem letu 2012/2013.

V skladu s programom aktivnosti izobraževanja, informiranja in usposabljanja za osebno in vzajemno zaščito za predšolsko in šolsko mladino, za šolsko leto 2012/2013 in razpisom državnega natečaja (URSZR, številka 603-29/2012-1-DGZR z dne 6.6.2012) je Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Celje tudi letos razpisala natečaj za likovna in literarna dela, tokrat na temo »NARAVNE IN DRUGE NESREČE - POTRES«.

23. 8. 2012
Množična nesreča zaradi strmoglavljenja balona
Ob Ižanski cesti, med Ljubljano in Igom, je zjutraj strmoglavil balon, s katerim je bilo v zraku 32 oseb, 30 potnikov in dva upravljavca zrakoplova. Balon S5-OLM je poletel ob 5. uri zjutraj, spuščanje je Kontroli zračnega prometa prijavil približno ob 7.40, ob 7.54 pa je strmoglavil. Vsi, ki so bili udeleženi v nesreči, so bili medicinsko oskrbljeni. V Univerzitetni klinični center Ljubljana so prepeljali 21 poškodovanih, pet so jih prepeljali v novomeško bolnišnico, po enega pa v Celje in na Jesenice. Po še nepreverjenih podatkih so v nesreči umrle štiri osebe.
9. 8. 2012
Ne dotikajte se takšnih predmetov!
V soboto, 11. avgusta 2012, bodo pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) pregledali pogorišče požara na Sveti gori pri Novi Gorici. Strokovnjaki opozarjajo, da so ta sredstva, pretežno ostanki prve svetovne vojne, zelo nevarna, ker so bila izstreljena, ob nedavnem požaru pa izpostavljena visokim temperaturam. Vsako nepooblaščeno poseganje v neeksplodirana ubojna sredstva je smrtno nevarno. Na pogorišču, ki obsega okoli 90 hektarjev, je zgorela podrast, zato so ta ubojna sredstva bolj vidna in dostopna. Predvsem zbiralce teh starin opozarjamo, naj se jih ne dotikajo!
1. 8. 2012
Tudi za zaščito in reševanje na morju
Novo ekološko plovilo in podporni čoln sta večnamenska. Namenjena sta ekološki zaščiti morja in obale, pomembna pa sta tudi za zaščito in reševanje na morju. Plovili bo mogoče uporabljati v vseh vremenskih razmerah, na odprtem morju in v pasu priobalnih plitvin. Zgradili so ju v turški ladjedelnici in ju 24. julija pripeljali v Luko Koper. Po carinskih in drugih formalnostih bodo preizkusili delovanje plovila in podpornega čolna z vso opremo, ju uradno prevzeli in opravili petdnevno usposabljanje posadke za upravljanje plovila in čolna.
   

ČASOVNO OBDOBJE