Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 3. 2012
Čuvajmo naravo!
Uprava RS za zaščito in reševanje je letos v vsej Sloveniji že drugič razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Razglas pomeni, da je prepovedano kuriti na prostem in odmetavati predmete, ki lahko zanetijo požar. Prosimo vas, da dosledno upoštevate to prepoved.
21. 3. 2012
S Švedi več kot 70 skupnih aktivnosti
V Sloveniji je bila 20. in 21. marca 2012 na obisku delegacija Švedske agencije za zaščito in pripravljenost, ki je obiskala Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu, Regijski center za obveščanje v Ljubljani, Center za obveščanje Republike Slovenije in Gasilsko brigado Ljubljana. Na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Švedska agencija za zaščito in pripravljenost sodelujeta že od leta 1999.
8. 3. 2012
Podelitev priznanj ob dnevu CZ
Štab Civilne zaščite za Zahodno Štajersko je v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje Izpostavo Celje in Občino Šmarje pri Jelšah organiziral svečano podelitve priznanj in nagrad ob 1. MARCU - DNEVU CIVILNE ZAŠČITE. Podelitev je potekala v torek, 6. marca 2012, ob 16.00 uri, v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. Program podelitve je povezovala ga. Judita ŽELEZNIK, za kulturni prispevek pa sta poskrbela KOMORNA VOKALNA SKUPINA AMADEUS in GODBA NA PIHALA ŠMARJE PRI JELŠAH.
6. 3. 2012
Ljudje najbolj zaupajo gasilcem.
V Sloveniji gasilci opravljajo najbolj zaupanja vreden poklic. To je pokazala raziskava Trusted Brand 2012, ena največjih evropskih potrošniških raziskav. Gasilci opravljajo najbolj zaupanja vreden poklic v 15 evropskih državah, ki sodelujejo v raziskavi. V Sloveniji je kar 95% vprašanih presodilo, da so gasilci najbolj vredni zaupanja, na drugo in tretje mesto pa so se uvrstili piloti in medicinske sestre, ki jim najbolj zaupa 92% vprašanih v Sloveniji.
2. 3. 2012
Državna slovesnost ob dnevu Civilne zaščite
Ob dnevu Civilne zaščite je bila v četrtek, 1. marca 2012 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju osrednja državna slovesnost. Na njej so bila 43 posameznikom in organizacijam izrečena priznanja za požrtvovalno delo na področju zaščite in reševanja. Najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite,  je za življenjsko delo in posebne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami prejel gorski reševalec Janez Brojan. Minister za obrambo Aleš Hojs se je v priložnostnem nagovoru reševalcem zahvalil za požrtvovalno delo in poudaril, da bo storil vse, da bi restriktivni ukrepi vlade področje zaščite in reševanja kar najmanj prizadeli. Za to obljubo je požel aplavz.
   

ČASOVNO OBDOBJE