Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

30. 10. 2012
Civilna zaščita bo v pripravljenosti
Hidrološke in meteorološke napovedi Agencije RS za okolje in prostor za prihodnje dni niso dobre in v noči od srede na četrtek bo  na območju reke Krke najverjetneje ponovno razglašen rumeni alarm. Tudi v  nedeljo in prvi polovici naslednjega tedna se  po opozorilu ARSO obetajo obilne padavine na širšem območju države. Zaradi takšnih hidroloških in meteoroloških napovedi in opozoril ARSO je poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan odredil pripravljenost  štabov in enot Civilne zaščite iz Severno Primorske, Obalne,Gorenjske, Ljubljanske, Dolenjske in Zahodno štajerske regije in tudi dosegljivost operativne sestave Štaba CZ republike Slovenije.  
29. 10. 2012
Nova bazna postaja v Kamniški Bistrici
V Kamniški Bistrici je na strehi koče Pri Juriju  nova bazna postaja, ki bo izboljšala komunikacijsko povezavo vseh reševalnih služb pri komuniciranju med sabo in z  Regijskim centrom za obveščanje Ljubljana, ko bodo posredovale na tem območju. Najbolj so pridobitve veseli  gorski reševalci, ker bodo imeli poslej pri reševanju v Kamniških Alpah na voljo boljše radijske povezave. V ponedeljek, 29. oktobra 2012, je pogodbeni izvajalec Uprave RS za zaščito in reševanje montiral to novo bazno postajo in zdaj območje Regijskega centra za obveščanje  Ljubljana pokriva sedem baznih postaj. 
 
29. 10. 2012
Če želite postati poklicni gasilec, se prijavite v gasilsko šolo
Uprava RS za zaščito in reševanje razpisuje program usposabljanja za pridobitev poklica gasilec. Usposabljanje bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu  od 7. januarja 2013 do 20. junija 2013. Prijavite se lahko vse do 30. novembra 2012 na naslov:
Izobraževalni center za zaščito in reševanje RS, Gasilska šola
''RAZPIS GASILEC''
Zabrv 12
1292 Ig.
26. 10. 2012
Ocena teoretične vaje Potres 2012
V Izobraževalnem centru na Igu so se zbrali predstavniki udeležencev vaje Potres 2012. Bilo jih je 43, iz 20 občin, 12 regij in 11 državnih organov. Predpostavka vaje je bil močan rušilni potres v osrednji Sloveniji, namen pa urjenje vodenja in organiziranja sil za zaščito in reševanje ob eni najhujših naravnih nesreč. Poleg tega se je preverilo tudi ocenjevanje  potresne ranljivosti objektov, ocenjevanje stanja, razpoložljivosti in opremljenosti enot ter drugo. Zasedali so štabi Civilne zaščite, reševalne enote in druge sile pa so bile aktivirane le navidezno. Vaja je bila dobro ocenjena. Izrečena je bila pobuda, da Uprava za zaščito in reševanje povabi predstavnike italijanske civilne zaščite, da nam posredujejo svoje izkušnje ob reševanju zadnjih rušilnih potresov v Italiji.  
12. 10. 2012
Odprta vrata Vrtca Šmarje pri Jelšah
V četrtek, 4.10.2012 je v Šmarju pri Jelšah v okviru akcije »Odprta vrata« potekala vsakoletna predstavitev služb pomoči in reševanja, v organizaciji Vrtca Šmarje pri Jelšah.
11. 10. 2012
Predavateljici Švedske reševalne agencije izvedli usposabljanje
V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu smo včeraj, 10. oktobra 2012, pričeli s tri dnevnim usposabljanjem kandidatov za zaupnike o postopkih razbremenjevanja po intervencijah. Helena Bergholm in Marie Jönsson iz švedskega MSB College Revinge sta udeležencem predstavili izkušnje švedskih poklicnih gasilcev o psihosocialni oskrbi po nesrečah. Izvedli sta tudi usposabljanje o postopkih razbremenjevanja, ki jih bodo izvajali zaupniki v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.
8. 10. 2012
Najbolj izurjena je ekipa MO Nova Gorica
V središču Ljubljane je bilo v soboto, 6. oktobra 2012, 18. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite. Sodelovalo je 14 ekip, ki so bile najboljše na 13 regijskih preverjanjih po Sloveniji. Za najbolj izurjeno je bila ocenjena ekipa Mestne občine Nova Gorica. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Mestne občine Ptuj, na tretje pa ekipa Območnega združenja Rdečega križa Slovenj Gradec. Vodja ocenjevalcev, Lučka Kosec z Rdečega križa Slovenije, je povedala, da so ekipe dobro pripravljene. Statistično so bile v povprečju 80-odstotno uspešne, več pozornosti pri urjenju pa bodo morale posvetiti lastni varnosti pri reševanju.
 
5. 10. 2012
Vloge za popis škode po suši
 
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je izdala Sklep o ocenjevanju škode v sprotni kmetijski proizvodnji zaradi posledic suše leta 2012. Sklep je bil posredovan 122 občinam v obalni, prekmurski, podravski, dolenjski, notranjski, severnoprimorski, posavski, vzhodnoštajerski, zahodnoštajerski in zasavski regiji.
Občine zbirajo vloge oškodovancev do 15. oktobra 2012.
2. 10. 2012
Vaja Potres 2012, praktični del
V okviru vaje Potres 2012 bo v praktičnem delu vaje preizkušeno delovanje Državne enote za hitre intervencije EHI. V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje v Logatcu bo od 3. do 5. oktobra glavnina vaje, s katero se preverja in vzdržuje operativna zmogljivost enote. V Logatcu, kjer so postavljene umetne ruševine, bodo preizkusili tudi novo opremo za podpiranje in stabilizacijo, organizirano bo urjenje postopkov dajanja prve pomoči poškodovanim v ruševinah, preizkušena pa bo tudi logistična samozadostnost enote. Prizorišči vaje bosta tudi Državni logistični center za zaščito in reševanje v Rojah ter območje zapuščene tovarne Rog v središču Ljubljane, kjer bo v soboto, 6. oktobra, Državna enota za hitre intervencije za javnost demonstrirala postopke iskanja in reševanja v urbanem okolju. 
 
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE