Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

31. 12. 2012
Žalna seja v spomin Miranu Bogataju (RIP)
V   Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu bo v sredo, 2. januarja 2013, ob 10. uri žalna seja. Na njej se bodo od Mirana Bogataja poslovili predstavniki Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, Slovenske vojske in predstavniki reševalnih služb in drugih organizacij, ki so vključene v Civilno zaščito. Od dolgoletnega poveljnika Civilne zaščite se bodo poslovili ljudje, ki so z njim in ob njem desetletja reševali in snovali sistem zaščite in reševanja.
28. 12. 2012
Miranu Bogataju v spomin.
V 65. letu starosti je umrl naš dolgoletni poveljnik Civilne zaščite Miran Bogataj. Njegova nenadna smrt je presunila ljudi v sistemu zaščite in reševanja, ki so z njim gradili ta sistem ter ob njem desetletja reševali in pomagali ljudem ob naravnih in drugih nesrečah. Miranu Bogataju je bilo dano le nekaj mesecev uživati zasluženi pokoj, vso poklicno pot pa je opravljal delo, ki ga je imel rad in v katerem je užival
27. 12. 2012
Voščilo
 
V novem letu 2013 želim zdravja in osebne sreče, ob tem pa tudi veliko poklicnega zadovoljstva.  
Darko But
Generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje
 
 
Vsem želim lepe praznične dni, veliko osebnega zadovoljstva, dobrega zdravja in srečno Novo leto 2013.
Srečko Šestan
Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije
 
 
24. 12. 2012
IZJAVA - Škoda nastala zaradi posledic suše 2012
Vlada Republike Slovenije se je na 42. redni seji 20.12.2012 seznanila s končno oceno neposredne škode v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi suše v letu 2012.
24. 12. 2012
IZJAVA - Škoda nastala zaradi posledic poplav 2012
Vlada Republike Slovenije se je na 42. redni seji 20.12.2012 seznanila z oceno neposredne škode, nastale na stvareh zaradi posledic poplav med 4. in 5. novembrom 2012 na območju Gorenjske, Koroške, Ljubljanske, Notranjske, Obalne, Podravske, Pomurske, Posavske, Severnoprimorske, Vzhodnoštajerske, Zahodnoštajerske in Zasavske regije v 112 občinah.
20. 12. 2012
Vabilo k sodelovanju pri izvajanju učnega procesa v ICZR
Izobraževalni center za zaščito in reševanje RS na Igu in v enotah Sežana, Pekre in Logatec vabi k sodelovanju predavatelje in inštruktorje s področja:
 - gasilstva,
- sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami,
- varstva pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi,
- reševanja na, v in iz vode,
- vodenja in
- drugih, za katera so izdelani programi usposabljanj.
18. 12. 2012
Začasni most postavljen tudi v občini Ljubno
V občini Ljubno je ob zadnjih poplavah hudourniški potok Ljubnica na območju naselja Pot v Rastke poškodoval most, ki služi povezavi z naseljem Rastke in s Črno na Koroškem. Obstoječi most sta zapolnila lesna masa in plavje, zato je  narasli potok spremenil tok in  potrebno bo zgraditi novega. Občina Ljubno je Upravo RS za zaščito in reševanje zaprosila za začasno uporabo kovinskega mostu Mabey Compact 200. Priprave na postavitev (ogledi, pridobivanje dokumentacije, izgradnja dovozne poti, nasutje odnesenih zemljin, izgradnja kamnitih brežin… )  so trajale dober mesec,  pripadniki 14. inženirskega bataljona Slovenske vojske so ga postavili v treh dneh, zdaj pa prebivalci 24 metrov dolg začasni most že uporabljajo.
18. 12. 2012
Naj prazniki zažarijo, ne zagorijo!
Med božičnimi in novoletnimi prazniki so naši domovi polni prazničnih dekoracij, utripajočih lučk in sveč, ki pričarajo prijetno razpoloženje. Vse to pa lahko predstavlja tudi veliko tveganje za nastanek požara.
Kaj lahko storimo, da do požara ne bi prišlo.

Telop in radijski oglas: Naj prazniki zažarijo, ne zagorijo
17. 12. 2012
DARS ni zaprosil za pomoč
Komisija, ki jo je imenoval minister za obrambo Aleš Hojs, je v soboto, 15. decembra, poslušala posnetke vhodnih in izhodnih klicev na št. 112 v Regijski center za obveščanje Postojna, posnetih 8. decembra ob zastojih na primorski avtocesti. Ugotovila je, da  DARS ob nedavnem zastoju na primorski avtocesti pristojnih služb ni zaprosil za pomoč po sporazumu med DARS in URSZR. Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan poziva vse upravljavce infrastrukturnih objektov, da v bodoče pravočasno ukrepajo, da to takšnih razmer ne bo prišlo.
12. 12. 2012
Ogljikov monoksid - tihi ubijalec
Ogljikov monoksid (CO) je plin brez barve, vonja in okusa, zato ga s čutili ne moremo zaznati. Nastaja pri nepopolnem zgorevanju med gorenjem v pečeh na trda, tekoča in plinasta goriva, v plinskih bojlerjih in ob delovanju bencinskih in dizelskih motorjev. Poučite se o osnovnih preventivnih ukrepih pred škodljivo koncentracijo ogljikovega monoksida.
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE