Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

30. 9. 2011
Dnevi zaščite in reševanja, petek 30. 9.2011
Osrednji dogodek današnjega dne bo vaja "MORJE 2011". Na tej državni vaji, ki se bo začela ob 16. uri v Koprskem zalivu,  bo preverjena odzivnost sil za zaščito in reševanje ob nesreči na morju. Sodelovalo bo 117 ljudi. 
29. 9. 2011
Dnevi zaščite in reševanja, četrtek, 29. septembra
Dnevi zaščite in reševanja so v lepem, sončnem dnevu privabili množico ljudi. Že dopoldan si je predstavitve sil za zaščito in reševanje organizirano ogledalo okoli 1200 otrok iz vrtcev in šol Primorske regije, opoldan je prireditev obiskal predsednik države dr. Danilo Turk, ob 16. uri pa je na priložnostni slovesnosti uradno odprla »4. dneve zaščite in reševanja« ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.
29. 9. 2011
OKTOBER - mesec požarne varnosti
»Ste storili vse za varen dom?« je slogan letošnjega projekta Oktober – mesec požarne varnosti, ki ga je pripravila Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varstvo. Namen letošnjega projekta je opozoriti, da v varnem zavetju doma in njegovi neposredni okolici obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar. V ta namen je bila izdelana spletna hiša, kjer smo opozorili na nevarnosti in napisali napotke, kako lahko požar preprečimo. Pripravili smo tudi letak, plakat ter telop, ki se bo oktobra predvajal na TV Slovenija. Vsa gradiva so dostopna tudi v elektronski obliki v rubriki Zgibanke in plakati
28. 9. 2011
Posveti in strokovna srečanja na Dnevih zaščite in reševanja
V četrtek, 29. septembra in v petek, 30. septembra 2011 bo v Kopru v okviru  prireditve Dnevi zaščite in reševanja  tudi vrsta strokovnih srečanj in posvetov.
27. 9. 2011
Vaja COOPERATE 2011
V soboto, 1. 10. 2011, bo potekala že druga skupna mednarodna vaja sil za zaščito, reševanje in pomoč obmejnih avstrijskih in slovenskih regij s katero povečujemo aktivnosti na podočju čezmejnega sodelovanja med enotami ZRP in upravnimi organi iz Slovenije in avstrijske Dežele Koroške. Enote in štabi se bodo skozi skupno nastopanje na posameznih scenarijih znotraj vaje urili v uporabi različne reševalne tehnike, učile na pozitivnih izkušnjah drugih, pripadniki enot pa se bodo medsebojno spoznavali kar je ob različnih nesrečah, ki zahtevajo ukrepanje enot iz obeh strani meje izrednega pomena.
27. 9. 2011
Program in urnik dogodkov na Dnevih zaščite in reševanja
Otvoritev prireditve »Dnevi zaščite in reševanja« je pred vrati. V četrtek, 29. septembra se bodo ob 9. uri. odprla vsa delovišča in razstavišča in po načrtovanem urniku se bodo zvrstili tudi vsi tudi vsi drugi dogodki. Otvoritvena slovesnost bo popoldan, ob 16. uri v Taverni. Na njej bo po uvodnih nagovorih zaigral Orkester Slovenske vojske. Tukaj boste našli program in urnik vseh prireditev.
26. 9. 2011
Tek 112 na dnevih ZiR
V okviru 4. Dnevov zaščite in reševanja bo v petek 30. septembra 2011 ob 18:00 uri izvedena tudi tekaška prireditev »Tek 112«, namenjena vsem članom, ki sodelujejo v enotah, službah in organih Civilne zaščite, gasilskih enotah in enotah društev in drugih nevladnih organizacij ter drugih silah za zaščito, reševanje in pomoč in pripadnikom Slovenske vojske ter ostalim.
21. 9. 2011
NOVI IZOBRAŽEVALNI CENTER V SEŽANI
V Sežani je odprt prenovljeni Izobraževalni center za zaščito in reševanje, specializiran za požare v naravnem okolju. V osrčju Krasa, kjer je največ požarov v naravi, je za izobraževanje in usposabljanje gasilcev in drugih reševalcev v prenovljenem objektu 1800 kvadratnih metrov uporabnih površin. Več…
14. 9. 2011
Usposabljanje jamarski reševalcev - Cave Rescue Training
V Bolgariji bo pod vodstvom slovenskih inštruktorje potekalo Mednarodno usposabljaje jamarskih reševalcev »CRT- Cave Rescue Training »
14. 9. 2011
FACE 2011- Predstavitev ekipe Prve pomoči Mestne občine Ptuj
V Italiji, Jesolo Lido pri Benetkah bo v času od 15. do 18. septembra 2011 potekal Evropski festval prve pomoči "FACE", ki se ga bo udeležila tudi ekipa CZ Mestne občine Ptuj.
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE