Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

30. 3. 2011
Četrta štabna vaja
Od 2. do 6. aprila bo potekala še ena, to je četrta, od niza petih štabnih vaj za module civilne zaščite v okviru mehanizma CZ EU. Gre za skupni projekt sorodnih služb s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami iz Slovenije, Nemčije in Hrvaške. Peta in zadnja štabna vaja bo maja.
29. 3. 2011
Simpozij Naravne nesreče v Sloveniji
V petek, 25. 3. 2011 je v Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje na Igu potekal 2. trienalni simpozij Naravne nesreče v Sloveniji 2011 z naslovom 'Neodgovorna odgovornost'. Na njem so se zvrstila številna predavanja in okrogla miza o naravnih nesrečah v Sloveniji.
V soboto, 26. 3. 2011 pa so se na gradu Gewerkenegg v Idriji odvijali številni dogodki, posvečeni 500 letnici domnevno najhujšega potresa na Slovenskem doslej, ki se je zgodil vzdolž Idrijskega preloma.
15. 3. 2011
Obisk makedonske delegacije v okviru programa TAIEX
Na tridnevnem obisku v Sloveniji se mudi tričlanska delegacija iz Republike Makedonije. Gostje iz Makedonije so dopotovali v našo državo v okviru programa tehnične pomoči (TAIEX) Evropske unije za države kandidatke in potencialne kandidatke.
15. 3. 2011
Zimsko usposabljanja jamarskih reševalcev
V skladu z letnim načrtom dela za leto 2011 je Jamarske reševalne službe (JRS) v soboto, 12. marca, izvedla zimsko usposabljanje, ki je potekalo pod geslom »Kamniško-Savinjske Alpe 2011«. Usposabljanje je bilo namenjeno vsem operativnim reševalcem JRS ter reševalcem, ki so na seznamu neoperativnih jamarskih reševalcev za leto 2011. Usposabljanje je potekalo na pobočju pod Velikim vrhom, z namenom preveriti in utrditi usposobljenost jamarskih reševalcev za dostop do višje ležečih jamskih objektov v zimskih razmerah.
10. 3. 2011
Nadaljevanje usposabljanja za module CZ
Od 12. do 16. marca bo v Tuhelju na Hrvaškem potekal naslednji krog štabnih vaj za module civilne zaščite v okviru mehanizma CZ EU.
7. 3. 2011
Državni načrt ZiR ob železniški nesreči
Na spletnem portalu URSZR je objavljena dopolnjena verzija Državnega načrta zaščite in reševanja ob železniški nesreči
7. 3. 2011
PODELITEV PRIZNANJ OB DNEVU CIVILNE ZAŠČITE
Štab Civilne zaščite za Zahodno Štajersko je v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje Izpostavo Celje in Občino Vojnik organiziral svečano podelitve priznanj in nagrad ob 1. MARCU-DNEVU CIVILNE ZAŠČITE. Podelitev je potekala v petek, dne 4. marca 2011 ob 17.00 uri, v večnamenski dvorani podružnične osnovne šole Nova Cerkev, občina Vojnik. Progam podelitve so popestrili MOŠKI PEVSKI ZBOR NOVA CERKEV, VOKALNA SKUPINA IN SPIRITU IN GODBA NA PIHALA NOVA CERKEV.
3. 3. 2011
Huda burja se umirja
Razmere se na območjih Izpostav URSZR Nova Gorica, Koper in Postojna, ki jih je prizadela orkanska burja, umirjajo in življenje se počasi vrača v ustaljene tirnice. Kljub napovedim vremenoslovcev, da se bodo ponovile razmere iz lanskega leta, so bili sunki burje šibkejši in posledično so povzročili tudi manj škode. Pristojne gasilske enote so sproti opravljale najnujnejše intervencije. Posebna pozornost je bila namenjena varnosti. Zaradi neupoštevanja priporočil CZ in zapor promet, je bilo kar nekaj težav zaradi prevrnitve tovornih vozil. V Ajdovščini so imeli na enem od objektov težave, saj je burja odkrila streho zaradi slabo opravljenih rekonstrukcijskih del. Odtrgana kritina pa je poškodovala 28 vozil. Na srečo je do tega dogodka prišlo v zgodnjih jutranjih urah, tako da ni bilo poškodovanih ljudi.

Štab CZ za Severno-primorsko regijo je zbral nekaj podatkov o škodi, ki jo je povzročila huda Burja.
1. 3. 2011
Dan CZ
Danes, v torek, 1. marca , v Sloveniji obeležujemo dan civilne zaščite. Na ta dan se spomnimo vseh tistih pogumnih, nesebičnih in pripravljenih pomagati ljudem, ki so jih prizadele naravne ali druge nesreče. Včeraj je bila v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju osrednja državna prireditev ob tem dnevu. Slavnostna govornica je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, prireditve pa so se udeležili tudi številni predstavniki javnega življenja in pripadniki sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Poveljnik CZ RS Miran Bogataj in v. d. generalnega direktorja URSZR Darko But pa sta podelila priznanja tistim, ki so se najbolj izkazali pri pomoči tistim, ki so jo najbolj potrebovali. 
Več preberite tukaj
   

ČASOVNO OBDOBJE