Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

19. 1. 2011
Podpis aneksov k pogodbi o financiranju dejavnosti
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, skladno z Uredbo o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč sofinancira dejavnost društev, gospodarskih družb, zavodov, državnih organov, nevladnih in drugih organizacij, za zagotavljanje organizacijskih, materialnih ter kadrovskih priprav za opravljanje nalog zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč.
Vabimo vas, da se udeležite podpisa aneksa k pogodbi za sofinanciranje dejavnosti na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2011.
19. 1. 2011
Drugi posvet o požarni varnosti v vrtcih in šolah
Prizadevni organizatorji iz Ministrstva za obrambo RS, Uprave RS za zaščito in reševanje, Gasilske zveze Slovenije in Slovenskega združenja za požarno varstvo so 18. januarja v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu, pripravili že drug  posvet o požarni varnosti v vrtcih in šolah. 
Vse, ki jih ta problematika zanima, obveščamo, da so vse razprave s tega posveta na voljo naspletni strani www.sos112.si .
19. 1. 2011
Druga štabna vaja za module civilne zaščite EU
Konzorcij Nemčije, Hrvaške in Slovenije nadaljuje z izvajanjem štabnih vaj za module civilne zaščite EU v okviru mehanizma CZ EU. Tako bo od 22. do 26. januarja na Hrvaškem in v Sloveniji, potekala vaja, ki je namenjena vodstvom modulov civilne zaščite, ki delujejo v mehanizmu CZ EU. Pri izvedbi poleg delavcev URSZR sodelujejo tudi lokalni partnerji (Ljubljana, Posavje), ki bi v primeru večje nesreče dejansko koordinirali sprejetje mednarodne pomoči.
14. 1. 2011
Predstavitev dejavnosti Evropskega satelitskega centra
V prostorih Ministrstva za obrambo je včeraj, v četrtek, 13. 1. 2011 potekala predstavitev dejavnosti Evropskega satelitskega centra (European Union Satellite Centre – EUSC) s poudarkom na storitvah Sistema za globalno spremljanje okolja in varnosti – (Global Monitoring for Environment and Security – GMES).
12. 1. 2011
Dvorana je polna , zato ne sprejemajo več prijav
Organizatorji posveta o požarni varnosti v vrtcih in šolah Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in Slovensko združenje za požarno varstvo, ki bo v četrtek, 18. januarja, sporočajo, da je dvorana polna in ne sprejemajo več prijav.
10. 1. 2011
60 kandidatov za poklicne gasilce je začelo polletno šolanje
V Gasilski šoli Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani je danes, v ponedeljek, 10. januarja, začela šolanje 18. generacija kandidatov za poklicne gasilce. To je do zdaj tudi najštevilnejša redna generacija, saj je v njej kar 59 kandidatov in drugič v zgodovini šolanja za poklicne gasilce pri nas tudi ženska, ki jo je v šolo poslala Gasilska brigada iz Ljubljane.
6. 1. 2011
Šolanje bo začela največja generacija za poklicne gasilce
V Gasilski šoli Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani bo v ponedeljek, 10. januarja, začela šolanje 18. generacija kandidatov za poklicne gasilce.
5. 1. 2011
Številka 112 v času poplav
Objavljamo poročilo o klicih na številko 112 v času poplav
1. 1. 2011
Razpis Evropske komisije za strokovnjake s področja CZ
Evropska komisija je na svoji spletni strani  (v angleškem jeziku) razpis za strokovnjake s področja okolja, med katerimi so tudi strokovnjaki za področje civilne zaščite.
   

ČASOVNO OBDOBJE