Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 6. 2010
Konferenca o sodelovanju vojske pri ukrepanju ob nesrečah
S priložnostnim nagovorom generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje mag. Borisa Balanta se je danes dopoldan, v torek, 29. junija, začela konferenca o ukrepanju ob nesrečah in sodelovanju vojske v intervencijah ob nesrečah.
29. 6. 2010
Natečaj naravne in druge nesreče za šolsko leto 2010/2011
V šolskem letu 2010/2011 je razpisan natečaj naravne in druge nesreče na temo »KDO IN KAKO NAM POMAGA OB RAZLIČNIH NESREČAH«
28. 6. 2010
Kako lahko vojska sodeluje pri ukrepanju ob nesrečah
Od 29. junija do 1. julija  bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani potekala konferenca z naslovom ukrepanja ob nesrečah in sodelovanje vojske ob nesrečah, ki sta jo skupaj pripravili Uprava RS za zaščito in reševanje in Nacionalna garda Kolorada.
16. 6. 2010
Novinarska konferenca pred vajo »Neurje 2010«
Tri dni pred vajo »Neurje 2010« je bila danes, v sredo, 16. junija, v Slovenj Gradcu novinarska konferenca. Na njej so generalni direktor URSZR mag. Boris Balant, vodja vaje Alan Matijevič, poveljnik Gasilske zveze Mislinjske doline in vodja intervencije na sobotni vaji Branko Smrtnik, major Slavko Vozel iz Poveljstva sil SV, vodja sektorja uniformirane policije v Policijski upravi Slovenj Gradec mag. Dušan Ferenčak in direktor podjetja Johnson Control NTU mag. Tomaž Primožič, predstavili predstavnikom nekaterih slovenskih medijev priprave in cilje, ki so jih pred udeležence postavili načrtovalci vaje.

Več o novinarski konferenci pa na naslednji povezavi
16. 6. 2010
Predsednik republike dr. Danilo Türk na vaji Draga 2010
Jutri, v četrtek, 17. junija, bo Gorska reševalna zveza Slovenije, pri Gradu Kamen v dolini Drage (Begunje na Gorenjskem) izvedla enodnevno prikazno vajo reševalcev-letalcev, katere glavni cilj bo prikazati delo gorskih reševalcev za izvajanje nalog zaščite in reševanja v gorah in drugih težko dostopnih krajih s pomočjo helikopterja. Vajo si bo ogledal tudi predsednik Republike dr. Danilo Turk.
REGIJSKI NAČRTI ZAŠČITE IN REŠEVANJA

Izpostava URSZR Celje ima sprejete naslednje Regijske načrte zaščite in reševanja na območju Zahodnoštajerske regije:

14. 6. 2010
Vabilo na novinarsko konferenco
V soboto, 19. junija, bo na ulicah Slovenj Gradca in v eni od tamkajšnjih gospodarskih družb potekala vaja »Neurje 2010«, ki jo, ob pomoči drugih ministrstev, organizacij in organov, organizirata Mestna Občina Slovenj Gradec in Ministrstvo za obrambo – Uprava RS za zaščito in reševanje.
Zato vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 16. junija, ob 13.00, v prostorih Gasilskega doma, Kidričeva 3 v Slovenj Gradcu, na kateri vas bodo predstavniki Mestne občine Slovenj Gradec, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, koroških gasilcev, koroškega zdravstva, slovenske Policije, Slovenske vojske in drugih, seznanili s pripravami na vajo in njenimi cilji.

Vljudno vabljeni!

Kontaktna oseba je Bojan Kuntarič, mobilni telefon 031 244 -169 in e-naslov: bojan.kuntarič@urszr.si.
11. 6. 2010
Informacija o dogodku v objektu Dovjež - Roje
Ministrstvo za obrambo je bilo s strani Policije 11. junija obveščeno o vlomu v skladišče Uprave RS za zaščito in reševanje v Dovježu – Roje v Ljubljani. V tem skladišču je shranjena izključno odpisana sanitetna oprema in odpisano pohištvo.
Dogodek je prijavilo podjetje G-7, ki skladno s pogodbo opravlja obhodno varovanje skladišča. O dogodku so bili obveščeni pristojni organi, ki so ogled kraja dogodka prepustili Obveščevalno-varnostni službi Ministrstva za obrambo.
Pristojna služba Ministrstva za obrambo izvaja preiskavo v sodelovanju s Policijo in bo z ugotovitvami seznanila pristojno državno tožilstvo.
10. 6. 2010
MONET - EU projekt Sedmega oikvirnega razvojnega programa
Trije predstavniki URSZR so se v ponedeljek, 6.6. in v torek 7.6. v Madridu udeležili delavnice in rednega delovnega sestanka v okviru evropskega projekta Sedmega okvirnega razvojnega programa, MONET (www.ict-monet.eu). V projeku MONET Uprava RS za zaščito in reševanje sodeluje prvič, kot ena od šestih partnerjev projekta s svojim projektnim proračunom. Cilj projekta MONET je optimizacija samonastavljivih (zankastih) brezžičnih omrežij v povezavi s satelitskimi komunikacijami za podporo reševalnim akcijam.
9. 6. 2010
XV.regijsko preverjanje
ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE