Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

31. 5. 2010
Dan odprtih vrat in turnir v malem nogometu
Prostovoljno gasilsko društvo Laško letos praznuje 140 obletnico delovanja. To obletnico so že in še bodo zaznamovali z vrsto dogodkov. Eden takšnih je potekal v soboto, 29. maja v dvorani Tri lilije v Laškem, ko so organizirali turnir v malem nogometu, na katerega so povabili ekipe Slovenske vojske, Policije, županov, politikov, gospodarstvenikov in gasilcev.
31. 5. 2010
Zasedal je Plenum Gasilske zveze Slovenije
V Kulturnem centru v Semiču v je soboto, 29. maja, potekala 3. seja Plenuma Gasilske zveze Slovenije. Zbrane so uvodoma pozdravili, predsednik GZ Slovenije Anton Koren, župan Občine Semič Ivan Bukovec in predsednik semiške GZ Jože Malnarič.
28. 5. 2010
Drugo državno prvenstvo reševalnih psov Slovenije
Od 13. do 16. maja je na območju Gorenjske, v organizaciji Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj in Mednarodne organizacije reševalnih psov IRO potekalo tekmovanje reševalnih psov in drugo slovensko državno odprto prvenstvo reševalnih psov. Otvoritev dogodka, poslušnost in premagovanje ovir so potekali na Brdu pri Kranju, preizkus iskanja v naravi (RH-FL B) na območju Crngroba, ter iskanje na ruševini (RH-T B) na območju bivše Mlekarne v Kranju.
27. 5. 2010
Rebalans proračuna Uprave RS za zaščito in reševanje
Zmanjšanje sredstev proračuna Uprave RS za zaščito in reševanje bo vplivalo na realizacijo načrtovanih programov predvsem pa na pripravljenost ter odzivnost sistema Varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami na naravne in druge nesreče.
25. 5. 2010
Redno letno srečanje Gasilskih šol EU
Od 19. do 21. maja je v Barceloni, v Španiji, potekalo redno letno srečanje članic EFSCA (EUROPEAN FIRE SERVICE COLLEGES ASSOCIATION), katere član je od leta 2005 tudi Izobraževalni center za zaščito in reševanje Uprave RS za zaščito in reševanje. Srečanja se je udeležilo 43 predstavnikov šol iz 22. držav EU. Iz Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje sta se udeležila vodja ICZR Janez Petrovič in pedagog andragog v Gasilski šoli v ICZR Aleš Cedilnik.
21. 5. 2010
Vaja Neurje 2010
Mestna občina Slovenj Gradec in Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje bosta ob pomoči drugih ministrstev, organov, organizacij in drugih, v soboto, 19. junija, v Slovenj Gradcu pripravili vajo Neurje 2010.
19. 5. 2010
Predaja gasilskega vozila Občini Klina na Kosovu
Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič je v spremstvu veleposlanika g. Jožefa Hlepa, generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje mag. Borisa Balanta in poveljnika sil Slovenske vojske generalmajorja Alana Gederja včeraj, v torek, 18. maja, slovesno predala gasilsko vozilo Bremach trake z nadgradnjo GVGP-1 Občini Klina na Kosovu.
18. 5. 2010
Okrogla miza o varstvu pred utopitvami, 24. 5. 2010
V ponedeljek, 24. 5. 2010 bo v Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani okrogla miza o varstvu pred utopitvami, ki jo organizira Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju s Fakulteto za šport in Plavalno zvezo Slovenije.
14. 5. 2010
Nadaljevati sodelovanje na področju varstva pred nesrečami
Delegacija Uprave RS za zaščito in reševanje, ki jo je vodil namestnik generalnega direktorja URSZR Branko Dervodel, se je v sredo, 12. maja, v Zalakarosu na Madžarskem, udeležila 10. trilateralnega sestanka delegacij Slovenije, Hrvaške in Madžarske na področju varstva pred nesrečami.
13. 5. 2010
»Naravne in druge nesreče - Živali in nesreče«
Uprava RS za zaščito in reševanje je danes, v četrtek, 13. maja, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pripravila zaključno prireditev ob koncu 14. državnega natečaja »Naravne in druge nesreče – Živali in nesreče«. Najboljšim mladim ustvarjalcem na likovnem in literarnem področju ter njihovim mentorjem so podelili priznanja in nagrade.
Zbrane v Avditoriju ICZR je najprej pozdravil generalni direktor URSZR mag. Boris Balant.
 1 2 3 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE