Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

26. 2. 2010
Ali razlita nafta ogroža naše morje?
Pred dnevi se je v Italijansko reko Lambro izlilo približno 2500 ton surove nafte. Madež, ki je dolg nekaj km, je v sredo prišel v največjo italijansko reko Pad. Italijanska civilna zaščita si skupaj s policijo in gasilci prizadeva, da bi naftni madež zaustavila in ga odstranila z vodne gladine.
26. 2. 2010
Osrednja državna prireditev ob dnevu CZ
Ob dnevu Civilne zaščite bo v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju v ponedeljek, 1. marca, ob 11.00, vsakoletna osrednja državna prireditev. Slavnostna govornica bo ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.
25. 2. 2010
Pri Debelem rtiču je nasedla kitajska ladja
Okoli 9.00 je po podatkih pristaniške Kapitanije v Kopru, zaradi megle v bližini Debelega rtiča nasedla večja ladja (dolga je 227m) za prevoz razsutega tovora, ki pluje pod kitajsko zastavo.
24. 2. 2010
Dan Civilne zaščite
Tudi letos bomo v Sloveniji zaznamovali 1. marec, dan Civilne zaščite. Prireditve se bodo zvrstile po vsej državi, osrednja bo, v ponedeljek, 1. marca, na Brdu pri Kranju. Letos bodo požrtvovalni pripadniki sil za zaščito, reševanje in pomoč dobili 337 bronastih, srebrnih in zlatih znakov, plaket in kipec CZ. Od tega števila je približno dve tretjini bronastih in ena tretjina ostalih.
24. 2. 2010
Prireditev ob Svetovnem dnevu CZ - 1. marec
Štab Civilne zaščite za Zahodno Štajersko v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje Izpostavo Celje in Občino Zreče organizira osrednjo regijsko slovesnost ob SVETOVNEM DNEVU CIVILNE ZAŠČITE. Prireditev bo v sredo, 4. marca 2010, ob 17.00 uri, v večnamenski dvorani hotela DOBRAVA, Cesta na Roglo 15, Zreče. V kulturnem programu bo sodelovalo Društvo godbenikov Zreče in Kvartet vinski brat.
23. 2. 2010
Resnica ima več obrazov
V Kamniku je bila danes novinarska konferenca, na kateri je tamkajšnji župan Anton Tone Smolnikar s sodelavci predstavil svoje videnje zapleta z adaptacijo oziroma gradnjo nove osnovne šole Frana Albrehta in adaptacijo OŠ Toma Brejca. Novinarske konference sta se udeležila tudi predstavnika URSZR Srečko Šestan in Jastna Pfeifer.
22. 2. 2010
Kako naša zakonodaja ureja gradnjo zaklonišč
V Republiki Sloveniji ureja področje gradnje zaklonišč Zakon o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki v 64. členu določa,
19. 2. 2010
Pripravljalni sestanek za akcijo Očistimo Slovenijo
V soboto, 17. aprila 2010, bo potekala vseslovenska čistilna akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, s katero želijo organizatorji Slovenijo v enem dnevu očistiti več kot 20.000 ton odpadkov. Poleg čiščenja divjih odlagališč bodo organizirali tudi čiščenje razpršenih odpadkov v okolici šol, vrtcev, v mestnih središčih, na sprehajalnih in pohodniških poteh. S projektom želijo vsaj za en dan povezati 200.000 prostovoljcev v želji prispevati k čistejšemu okolju v naši državi.
9. 2. 2010
Mednarodni dan številke 112 za klic v sili
Danes, v četrtek, 11. februarja, drugič zaznamujemo evropski dan številke 112. Evropska komisija je lani februarja skupaj z Evropskim parlamentom in Svetom EU 11. februar razglasila za evropski dan številke 112. Ta od decembra 2008 državljanom EU kjerkoli v uniji omogoča vzpostavitev stika s službami za ukrepanje v sili in je povsem brezplačna.
Poudarili bi radi, da je bila Slovenija druga država v Evropi, ki je že konec leta 1997 uvedla enotno evropsko številko za klic v sili 112, na kar smo še posebej ponosni.
5. 2. 2010
Podpisane pogodbe in aneksi k pogodbam o sofinanciranju
Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje mag. Boris Balant,  je včeraj, v četrtek, 4. februarja, s predstavniki Gorske reševalne zveze Slovenije, Potapljaške zveze Slovenije - Podvodne reševalne službe, Zveze tabornikov Slovenije, Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Rdečega križa Slovenije, Zveze radioamaterjev Slovenije, Gasilske zveze Slovenije, Združenja slovenskih poklicnih gasilcev, Kinološke zveze Slovenije ter Zveze društev in klubov vodnikov reševalnih psov Slovenije v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani podpisal pogodbe oziroma aneksa za sofinanciranje njihovih dejavnosti na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2010.
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE