Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

29. 9. 2009
Izvedba praktičnega usposabljanja za delo z dvigalom UNIMOG
Na izpostavi URSZR Celje smo prvič po opravljenem usposabljanju z avtodvigalom na vozilu Unimog na Igu organizirali tudi svoje interno usposabljanje oziroma praktično delo z vozilom in priključki.
28. 9. 2009
V Kranju vse nared za začetek preverjanja
Veliko zanimanje osnovnošolcev za preverjanje znanja ekip prve pomoč. Na sobotnem preverjanju usposobljenosti bo sodelovalo kar 2300 učencev iz šestih kranjskih osnovnih šol.
24. 9. 2009
Novinarska konferenca pred preverjanjem v Kranju
V Kranju se bo v ponedeljek, 28. septembra sestal Organizacijski odbor 15. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo v soboto, 3. oktobra. Po seji bo novinarska konferenca.
24. 9. 2009
Posvet na dnevih ZiR v Novem mestu
Uprava RS za zaščito in reševanje bo v okviru 'Dnevov zaščite in reševanja 2009' v Novem mestu v petek, 16. oktobra 2009, pripravila posvet Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v osnovnih šolah.
22. 9. 2009
URSZR je obiskala delegacija ruskega ministrstva za zveze
V dneh od 21. do 24. septembra 2009 je v Sloveniji na obisku delegacija Ministrstva za zveze in javne komunikacije Ruske federacije.
22. 9. 2009
Odkrili spominsko ploščo gasilcem umrlim v intervencijah
Pri spomeniku v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je bila v petek, 18. septembra, slovesnost, na kateri so odkrili spominsko ploščo umrlim gasilcem v intervencijah. Slavnostna govornica je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.
22. 9. 2009
Posveta 'Varni pred požarom v tretjem življenjskem obdobju'
Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varstvo organizira dva posveta na temo Varni pred požarom v tretjem življenjskem obdobju.
21. 9. 2009
Francozi usposabljajo naše inštruktorje za uporabo vrvne teh
V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani se je danes, v ponedeljek, 21. septembra, začelo eno tedensko usposabljanje slovenskih gasilskih inštruktorjev za reševanje z vrvno tehniko v urbanem okolju.
17. 9. 2009
Mag. Boris Balant nov generalni direktor URSZR
Vlada Republike Slovenije je na predlog ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič na današnji seji za generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje imenovala mag. Borisa Balanta.
11. 9. 2009
Seminar o vgrajenih sistemih za aktivno požarno zaščito
Uprava RS za zaščito in reševanje skladno s 13. členom Pravilnika o pregledovanju in preizkušanju vgrajenih sistemov aktivne požarne zaščite (Uradni list RS, št. 45/2007) organizira 2. seminar o vgrajenih sistemih za aktivno požarno zaščiti (APZ) s poudarkom na temi »Sistemi za oskrbo z energijo, nadzor in krmiljenje«.

Seminar, ki ga bo izvedlo Slovensko združenje za požarno varstvo, bo v sredo, 30. septembra 2009 v predavalnici Zavoda za gradbeništvo, Dimičeva 12, Ljubljana.

Priloga: program in prijavnica.
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE