Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

28. 4. 2009
Regijskego tekmovanje ekip prve pomoči osnovnih šol
Na povabilo Območnega združenja Rdečega križa Celje smo se v soboto, 25. aprila 2009 udeležili regijskega tekmovanja ekip prve pomoči osnovnih šol.
17. 4. 2009
Posvet o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami
Letos poteka na Morsu prenova strateških dokumentov na področju nacionalne varnosti, tako tudi na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Posveta se je udeležila tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.
17. 4. 2009
Slovenska strokovnjakinja odpotovala proti potresnim območje
Danes, v petek, 17. aprila, je zgodaj zjutraj v Bruselj odpotovala mag. Polona Weiss iz Zavoda za gradbeništvo Slovenije, ki bo kot pripadnica slovenske Civilne zaščite v osemčlanski ekipi strokovnjakov EU, italijanskim kolegom pomagala pri ocenjevanju uporabnosti po potresu poškodovanih objektov. V Bruslju se bo mag. Weissova udeležila kratkega sestanka, na katerem bodo predstavniki Evropske komisije seznanili ekipo z nalogami in delovanjem na potresnem območju v Italiji.
16. 4. 2009
Slovenska strokovnjakinja gre na potresno območje v Italijo
Slovenska strokovnjakinja bo odpotovala v Italijo, kjer bo kot članica osemčlanske ekipe EU ocenjevala uporabnost po potresu poškodovanih objektov. 
15. 4. 2009
Predstavitev raziskovalnih nalog
Na povabilo URSZR se je danes na ICZR okoli 60 predstavnikov različnih ministrstev, URSZR, Slovenske vojske in drugih ustanov, udeležilo predstavitve sedmih raziskovalnih nalog o informacijskih tehnologijah za zaščito in reševanje. Predstavitve so se udeležili tudi predstavniki italijanske Civilne zaščite iz Palmanove
14. 4. 2009
INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje bo v sodelovanju s Civilno zaščito iz Palmanove in izvajalci razvojno raziskovalnih nalog jutri, v sredo, 15. aprila, ob 9.00  v ICZR na Igu, predstavila razvojno raziskovalne naloge na temo »INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE«.
10. 4. 2009
VAJA Karavanke 2009
Z namenom, da bi preverili pripravljenost za ukrepanje ob prometni nesreči v enocevnem cestnem predoru Karavanke bodo Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Ministrstvo za promet, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, DARS d.d., Osnovno zdravstvo Gorenjske, Splošna bolnica Jesenice in javne reševalne službe za zaščito, reševanje in pomoč pripravili 14. maja vajo »Karavanke 2009«, s katero bodo celovito preverili pripravljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč. Vaja se bo začela 14. maja ob 20.00 in bo trajala do 4.00 15. maja. Na vaji Karavanke 2009 bo sodeloval tudi upravljavec avtocest in predorov ASFINAG iz Avstrije in avstrijske gasilske enote.
10. 4. 2009
Posvet o sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami
Spoštovani!
 
Obveščamo vas, da je zaradi tehničnih težav javni posvet o sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami prestavljen in sicer s četrtka, 16. 4.2009 na petek, 17.4.2009. Čas in kraj posveta ostaneta nespremenjena.
 
Za nastalo spremembo se vam opravičujemo.

V letošnjem letu poteka prenova strateških dokumentov na področju nacionalne varnosti, tako tudi na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Da bi pripravili kar najbolj kvalitetne dokumente v okviru strateškega pregleda obrambnega resorja, ki poteka v Ministrstvu za obrambo, organiziramo v petek, 17.4.2009, ob 9.00 uri, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu javni posvet o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami. Želimo, da se posveta udeležijo vsi ključni akterji na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in tudi širša strokovna javnost.

Vljudno vabljeni!
8. 4. 2009
3. dnevi Zaščite in reševanja
V Novem mestu je danes, v sredo, 8. aprila, potekala seja organizacijskega odbora 3. dnevov Zaščite in reševanja, ki bodo od 15. do 17. oktobra letos potekali v mestu ob Krki.
Odbor je pregledal potek priprav na to prireditev, s katero želi Uprava RS za zaščito in reševanje predstaviti prebivalcem Novega mesta, Dolenjske, Bele krajine in Posavja, naš sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.
.
3. 4. 2009
Predstavitev ZIR na OŠ Celje
Na povabilo osnovne šole Frana Kranjca iz Celja smo se v četrtek, 2. aprila 2009 udeležili njihovega dneva varnosti in zaščite. Šola je organizirala evakuacijo učencev iz objekta, pred šolo pa pripravila poligon za ogled opreme in vozil enot, služb in organizacij, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja.
 1 2 Naslednjih 10 >>>

ČASOVNO OBDOBJE