Facebook
Twitter
YouTube

Novice (RSS)

23. 6. 2005
Z župani o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami
V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu pri Ljubljani je v sredo, 15. maja, potekal redni letni posvet predstavnikov Mors z županjami in župani slovenskih občin o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami.
Razpis državnega natečaja za likovna in literarna dela
na temo »Naravne in druge nesreče – Požar« v šolskem letu 2005/2006
9. 6. 2005
Vaja JRS
V soboto, 07.05.2005 je v tolminskih Koritah potekala vaja Jamarske reševalne službe , ki so se jo udeležili pripadniki Postaj jamarske reševalne službe iz Primorske. Glede na to, da je vaja potekala na odprtem prostoru so si jo v večjem številu ogledali tudi občani. Izvajal se je transport ponesrečenca iz globine cca 60m.
7. 6. 2005
Po letih iskanja...
Enota za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi Dolenjske in Posavske regije šteje devet pripadnikov. Letno je potrebno opraviti več kot petdeset intervencij, s katerimi je odstranjeno več sto neeksplodiranih ubojnih sredstev različnega kalibra, večinoma ostankov iz 2.svetovne vojne. Enota odstranjena neeksplodirana ubojna sredstva do uničenja skladišči v začasnem skladišču, ki mora biti označeno in varovano. Primerno lokacijo za namestitev kontejnerja za začasno skladišče, ki bi ustrezala zahtevam, je Izpostava Novo mesto iskala več let. Končno je problem rešen. Kontejner je nameščen na varovanem območju Slovenske vojske.
6. 6. 2005
Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči
10. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa je bilo izvedeno v obliki praktičnega preizkusa, v soboto, dne 4. junija 2005, na prireditvenem prostoru v Ribnem pri Bledu. Zbrane je pozdravil minister za obrambo, gospod Karl Erjavec, ki si je v nadaljevanju ogledal nekaj delovnih točk ter se pogovoril s številnimi reševalci.
6. 6. 2005
Na proslava ob 60. obletnici delovanja Rdečega križa Celje in 10. obletnici podpisa partnerske listine z DRK Singen iz Nemčije, ki bila v petek 3. 6. 2005 v Narodnem domu Celje je Izpostava URSZR Celje prejela Bronasti znak RKS za uspešno opravljeno delo in prizadevanje pri uresničevanju programov RKS.