Facebook
Twitter
YouTube

Zaščita ob močnem vetru (19. 11. 2018)

Veter povzroča številne neprijetnosti: odkriva strehe, dviga ali odnaša celotne strešne konstrukcije, podira reklamne panoje in prometne znake, prevrača komunalne zabojnike, lomi veje in podira drevesa, trga električno napeljavo povzroča visoke valove, snežne zamete, ovira promet, odnaša zemljo in povzroča škodo na kmetijskih površinah.

S preventivnimi zaščitnimi ukrepi poskrbite za osebno zaščito, zaščito stavb, živali, vozil in plovil.

Ob močnem vetru ne načrtujte oziroma ne izvajajte dejavnosti na prostem in ostanite v zaprtem prostoru. Poskrbite tudi za domače živali, med močnim vetrom naj bodo v zaprtih prostorih. V stavbi zaprite okna in vrata, če lahko, pospravite cvetlične lončke, orodje, kolesa, stole, pripomočke za žar, igrače in vse druge stvari, ki bi lahko bile nevarne, če bi jih veter nosil naokrog. Zavarujte komunalne zabojnike.

Na prostem pazite na predmete, ki jih po zraku nosi veter (pozorni bodite predvsem na ostre predmete, strešnike, poškodovane dele dimnikov in streh ter podobno). Pozimi močan veter stopnjuje učinke oziroma občutek mraza, zato se pri zadrževanju na prostem ustrezno oblecite

Ob močnem vetru in visokih valovih se ne zadržujte na izpostavljenih delih obale, ne izplujte s plovilom, umaknite vozilo.

Na cesti prilagodite vožnjo razmeram na cesti – zmanjšajte hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Na cesti so lahko nanosi snega, predmeti, ki jih je tja prinesel veter, podrta drevesa. Upoštevajte zapore cest. Vozil ne parkirajte pod drevesa ali na mesta, kjer vozilo lahko poškodujejo predmeti, ki jih po zraku nosi veter.

Več napotkov Kako ravnamo ob močnem vetru.

Pozar v naravi

nazaj
na seznam

KOLEDAR

Julij 2022
PTSCPSN
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
<<  Prikaži vse >>

PRILOGE

Pozar v naravi (HTML datoteka)